4

09 oktober 2015

Posted by A_nnick. on 9 oktober 2015 in Brieven |

Dag sjietje !

Woensdag was een topdag voor jou.  Niet alleen omdat alle peuter- en kleuterklasjes op bosuitstap gingen, maar ook omdat jouw mama meeging.  Jahaaaa, wij samen op bosuitstap.  Hemels!

IMG_20151007_093622

We vertrokken rond kwart voor negen met de bus richting het bos in Deurle.  Eenmaal daar aangekomen, kwam je ogen te kort.  Al die blaadjes op de grond, die takken, die dunne en dikke bomen, de kastanjes en eikels op de grond, de paddenstoelen,… Je wist niet waar eerst te kijken.  Het deed me heel veel plezier om jou zo te zien genieten van al dat moois.

DSC_0342Wat ik al altijd gedacht had, werd vandaag nog maar eens bevestigd: je bent een sociaal beestje.  Heb je van je mama. :)  Mona (Oona voor jou, da’s dankzij de dochter van Metie Ingrid) en jij zijn vaak onafscheidelijk.  Daar komen mooie kindjes van.  Schrap dat laatste maar, we wachten nog wel even vooraleer we oma en opa worden.  Karsten is nog zo’n dikke vriend.  Samen gingen jullie op zoek naar wat er in het bos allemaal te vinden is, om het daarna zorgvuldig in de plastic zak te stoppen.  Benieuwd wat jullie er in de klas mee zullen aanvangen.  Ook met Odile had je het heel hard naar je zin.  Samen aapje spelen in de boom, een tak als evenwichtsbalk gebruiken en stoeltjes zien in een boomstronk.

arthur en odile

Wat (bijna) alle peuters heerlijk vonden, was het naar beneden lopen van de berg.  Mama iets minder, want na een keer of dertien naar boven gelopen te hebben, was ik bijna buiten adem.  Die conditie is nog voor verbetering vatbaar, hoor.  Jij vond het heel erg fijn, dat staat als een paal boven water.  Je was precies ook een coach voor de andere muizenvriendjes, want iedere keer als er eentje beneden kwam, deed je high five met hen.  Toppertje !

Aangezien ik ’s middags terug op stage moest, blijf je op woensdag in de opvang.  Lesley bracht daar onlangs verandering in want ze stelde voor dat zij jou op woensdagnamiddag opvangt.  Ik bracht je er dus naartoe, waar Lou’tje jou al stond op te wachten.  Natuurlijk was je eerst wat onwennig, maar algauw had Lesley jou op jouw gemak gesteld.

Onderstaand berichtje deed mij ’s avonds dan ook smelten.

smelt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vandaag was er de kom-eens-kijken-dag in jouw klasje.  Stiekem was ik het al een beetje vergeten, maar aangezien ik deze namiddag pas om drie uur op mijn stageplek moet zijn, vond ik het wel leuk om eens een kijkje te nemen in die klas van jou.  Jouw muizenklas.  Ik kwam er Bernard (een ex-collega) en zijn madam tegen.  Hun zoontje Lewis komt jou na de herfstvakantie vergezellen.

Ik vond het heerlijk om te zien hoe het er in jouw klas aan toegaat.  Als de bel gaat, gaan jullie in de rij staan, om daarna richting muizenklas te trekken.  Zo goed als alle peuters doen al zelfstandig hun jas uit, waarna ze die aan het juiste haakje hangen.  Volgende taak: boekentas leeg maken.  Schriftje in de mand, boterhammendoos in de box en de koekendoosjes op hun plaats.  Tot slot leg je je lege boekentas op het rek, waarna jullie eventjes vrij mogen spelen.  Op een bepaald moment is het tijd om in de kring te gaan zitten, om elkaar goeiemorgen te wensen en muisje wakker te maken.  Hierna worden liedjes gezongen, wordt er gedanst en gelachen.

Je was een beetje uit je gewone doen, vertelde juf Sofie mij.  Ik kan me heel goed voorstellen dat het voor alle mama’s en papa’s heel fijn is om hun ukkies bezig te zien, maar of jullie het even leuk vinden?  Ik ben er nog niet van overtuigd…  Na een tijdje werd je echt wel hangerig, je wou zelfs niet meer dat ik wegging.  Toen ik toch aanstalten maakte om door te gaan, was je ontroostbaar.  Gelukkig nam die lieve juf Sofie jou op haar arm om door het venster nog eens naar mij te zwaaien.  Ik hoop uit de grond van mijn hart dat deze middag toch nog een beetje leuk wordt, lieve ventie.

Zoen,

je mama

4 Comments

 • Evelien schreef:

  Ach zo lief!! Spannend he, die eerste schoolervaringen. Wel leuk dat je er wat van kan meegenieten!

 • Sofie schreef:

  Op onze school heerst er wel een andere cultuur, daar zijn mama’s en papa’s, oma’s en opa’s heel gewoon … natuurlijk is het voor die kleintjes eventjes wennen in het begin en kan er hangerigheid ontstaan. Wij zijn dan ook zo super leuk hé … en het afscheid is iets dat moeilijk ligt in het begin. Maar dat gaat echt wel beteren, hier kijken Abel en Emma echt niet meer raar op als ik op school passeer of een projectje meedoe in een van hun klassen of in een andere klas. Bij Adam zorg ik wel dat hij me niet ziet passeren voor zijn klas of ga ik de speelplaats vermijden als hij daar aanwezig is. Toch als hij nog niet mee mag of kan met mij. Maar ah dat gaat ook voorbij en ook hij zal er in evolueren en zal het normaal gaan vinden.

  • A_nnick. schreef:

   Ook hier wordt er vaak met de ouders samengewerkt hoor. Zo worden er over de middag “workshops” gehouden, gaande van voetbal over ropeskipping tot Franse les. Ik geef binnenkort enkele sessies gitaar. Benieuwd naar wat het zal geven. :)
   En ‘k ben op zijn minst even benieuwd naar hoe Arthur zal reageren op het feit dat ik over de middag op zijn school ben. Misschien moet ik hetgeen jij doet, ook in mijn achterhoofd houden: kijken maar zelf niet gezien worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Copyright © 2014-2022 De wereld van Arthur All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.