0

18 november 2014

Posted by A_nnick. on 18 november 2014 in Brieven |

Dag vriendje !

Je peuterpuberteit bereikt stilaan een hoogtepunt.  Hoop ik.  Niets is nog ok.  Niet slapen, geen melk drinken, geen verse pamper, geen knuffel voor broer en zus, geen boterhammen, niet eten met een vork (of lepel), niet opruimen.  En laat dat nu net zijn wat ik niet wil.  Dus klinkt het ten huize Demedts nu zo: “Kom, we gaan melk drinken”, “Je moet een verse pamper aan” en “Ruim je blokken op”.  Bij die laatste zin moet ik er meestal ook nog eens bal en boeken bij vermelden, want je vindt het fijn om met vanalles door elkaar te spelen.

Waardoor je bal plots een brug voor de trein wordt, en je boeken  een onherbergzaam gebied waar je met je auto’s maar moeilijk doorheen raakt.  Dat je met je auto’s ook maar moeilijk door mama’s haar raakt, werd onlangs ook bewezen.  Je neemt ostentatief mijn dot vast, waarna ik je met je auto van brrrrrrrrroem en tuutuuuuut rond mijn hals en nek hoor/voel doen.  Nadeel (voor mij): mijn haar raakt verstrikt in de wielen van jouw auto.  Voordeel (voor jou): je vindt het blijkbaar heel plezant als er auto’s in mijn haar hangen.  Merk ik duidelijk aan je vettig lachsje.

Zoen,

je mama

Zo ziet onze living er dus regelmatig uit...

Zo ziet onze living er dus regelmatig uit…

 

 

 

 

 

 

 

 

Nota van de kinderpsychologe (Kaat Hammenecker): Vanaf de leeftijd van anderhalf komen kinderen in de autonomiefase en gaan ze op zoek naar hun eigen wil. Dit is een zeer belangrijke fase, want willen we als ouder niet allemaal dat ons kind een sterk eigen karakter heeft en voor zijn of haar mening kan uitkomen? We hopen dat het op een dag sterk genoeg zal zijn om ‘nee’ te zeggen tegen drugs en dergelijke, maar de weg om hier te raken is niet altijd even aangenaam. Tijdens de peuterpuberteit gaat het kind z’n grenzen aftasten: wat kan en wat niet? Dit kan soms exploderen in een driftbui: het kind ontdekt dat het een eigen wil heeft, maar mama heeft die ook.’

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Copyright © 2014-2022 De wereld van Arthur All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.