0

Kleuters op het Filmfestival in Gent! + Winwinwin

Posted by A_nnick. on 16 oktober 2016 in Give-away, Random |

Gisteren was het dan ein-de-lijk zo ver. Arthur en ik mochten, dankzij Alice van Jekino naar de film. Place to be was StudioSkoop in Gent. Aangezien tantie Lins en Rune toch bij ons thuis waren, besloten we maar om met vier naar de filmzaal te trekken.

Wij twee dus, Lins en ik, waren heel erg benieuwd naar hoe het zou gaan verlopen met die twee varkentjes van ons. Arthur heeft wel al meerdere malen op een bioscoopstoel plaatsgenomen, maar voor Rune (precies 876 dagen* oud) was het de allereerste keer.

We kregen van een vriendelijke meneer twee kinderzitjes zodat ons allesjes zonder problemen naar het scherm konden staren.

Ik kan me voorstellen dat je wel benieuwd bent naar wat voor een film we zijn gaan kijken. Iets met messen en veel bloed. Ahja, want je kan je kinderen er maar beter aan laten wennen. Neeheee, fopje flauw mopje. We gingen kijken naar Kiwi & Strit.

Kiwi en Strit zijn een heerlijk duo en werden bedacht door Esben Toft Jacobsen, die eerder al voor De Geweldige Beer en De Verenkoning zorgde.

kiwi-strit-de-fietsendief

Op een open plek in het bos wonen twee grappige, pluizige wezentjes: Kiwi is geel, netjes en voorzichtig; Strit is paars, groezelig en wild. Ze zijn nieuwsgierig en willen alles uitproberen. Wat ze ook doen (voetballen, in bad gaan, een schilderij maken,…), het loopt steevast verkeerd af en daar moeten ze zelf heel erg om lachen. Samen met hun vreemde vrienden (zoals de grote blauwe boskoe die altijd honger heeft) praten ze een koddig brabbeltaaltje.

Beelden zeggen vaak meer dan woorden, daarom deze trailer:

Het fijne aan de “film” is dat het eigenlijk allemaal korte fragmentjes zijn, die elkaar opvolgen. Pret verzekerd! Arthur vond het zoooo leuk dat ‘ie plots luidop “Dat is nu echt wel heeeeeeel grappig!” riep. :)

Sta jij te popelen om deze film met jouw koter te gaan bekijken? Houdt dan uw ogen goed open, want iedereen die mij hieronder een fijne filmtip voor kleuters cadeau doet en de foto op instagram liket & repost, maakt kans op een duoticket.

Deze wedstrijd loopt tot en met 19.10.2016, klokslag middernacht. De winnaar wordt op 20.10.2016 via de facebookpagina van deze blog bekendgemaakt.

 

* 2 jaar, 4 maand en 22 dagen, misschien is dat makkelijker…

Tags: , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Copyright © 2014-2022 De wereld van Arthur All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.