1

Annick breekt een lans voor Lieven Tavernier

Posted by A_nnick. on 8 maart 2017 in Muziek |

Ge kent ‘m niet? Ge moest u schamen. Neen, eigenljk niet. Tot voor 23 december vorig jaar wist ik begot niet wie Lieven Tavernier was. Tot Nele, die hippe, me uitnodigde voor een intiem concertje in De Garage in Bavegem. Ik denk dat er zo’n 60 man aanwezig was. Lekker kleinschalig. Puur genieten.

lieven tavernier

Credits: Christina Coene

 

Lieven en West-Vlamingen

Ik veronderstel dat de man in principe niets tegen West-Vlamingen heeft, maar kijk, voor een zingende Gentenaar is en blijft een West-Vlaming een ideaal object om liedjes aan elkaar te babbelen en bijgevolg dus over voldoende bindteksten te beschikken. Niet anders met Lieven Tavernier. Nog een sjans dat hij zich na het optreden verontschuldigde, of ik ging er nooit meer naartoe. :)

Lieven en zijn liedjes

Wie is die Lieven nu eigenlijk, hoor ik je vragen? Meestal volgen dan gegevens zoals het geboortejaar en dergelijke meer, maar ik vond op zijn site geen geboortedatum terug. Ik durf ook geen leeftijd op ‘m te plakken, kwestie van ‘m de volgende keer niet met rode kaken te moeten begroeten…

Wat ik je wel kan zeggen, is dat Lieven een tijdlang muziek- en boekenrecensent geweest is, en dat hij vooral bekend geworden is door het componeren van liedjes zoals “De eerste sneeuw” en “De fanfare van honger en dorst” die Jan De Wilde ons leerde kennen. Op Youtube vindt ge ook filmkens van Lieven zu, geen nood.

Welk genre Lieven brengt? Ik vind zijn repertoire nog het best te omschrijven als ontroerend, lyrisch, nostalgisch, melancholisch. Het zijn vaak de teksten die het ‘m doen, maar ook de muziek spreekt voor zich. Ooit zei hij dat niet de maker van de liedjes in het licht moet staan, maar wel wat hij maakt. Wel, ook zondag was het zo. De liedjes, de muziek, ze spraken voor zich.

Lieven en de live CD-opname

Alweer Nele die het me vroeg, niet lang na dat fameuze optreden in Bavegem. Of ik geen zin had om op 5 maart naar De Minard af te zakken, om Lieven nog eens aan het werk te zien. Minder intiem dan eind vorig jaar, waar ze enkel met zijn drieën op het podium stonden, maar met band. Niet zomaar een optredentje hoor, nope, er werd een heuse CD-opname aan het optreden gekoppeld. Lang moest ik niet nadenken. Jup, wij gaan mee. Wij, want ondertussen had ik mijn lief ook al warm gekregen om mee te gaan.

Lieven liet bij mij in eerste instantie een nogal zenuwachtige indruk na, maar na een tijdje had ik het gevoel dat hij steeds meer op zijn gemak was. En zijn muzikanten, jong, wawasda?  Eén voor één heel erg gepassioneerde mensen on stage, die leefden voor de muziek. Ik kan al niet wachten tot de CD uitkomt.

Ooooo, en dan vergeet ik het nog over Sarah Dhondt te hebben, de nachtegaal die de zes mannen op het podium even kwam vervoegen. Wat! Een! Stem!

Plusje? Lieven speelt gitaar én mondharmonica samen. Eeuwig respect!

Hebt gij al eens van Lieven Tavernier gehoord?  En leert ge mij misschien ook een ondergewaardeerde singersongwriter kennen?

 

Tags: , ,

1 Comment

  • Nele, die hippe schreef:

    Ik word er blij van om te weten dat je der blij mee bent, met zn muziek!! Liefde! Mooi omschreven, zijn genre, Kzou ’t nie beter kunnen. En ja, als ge als West-Vlaming in gent komt wonen dan kunt ge zoiets wel verwachten e! En wa peisde dat er iemand ne West-Vlaming in bavegem ga tegenkomen ??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Copyright © 2014-2022 De wereld van Arthur All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.