5

random; de eindejaarsvraagjes

Posted by A_nnick. on 22 december 2015 in Random |

vragen

Je hoeft niet altijd te proberen om het warm water uit te vinden, zei iemand ooit.  Overschot van gelijk, dacht ik.  Dus pikte ik hier wat eindejaarsvraagjes.  Mijn antwoorden?  Eerlijk en oprecht.

Wat was het beste idee dat je had in 2015?

Stage gaan lopen in het CKG.  Waardoor ik gemerkt heb dat dit iets is wat ik echtechtecht wil gaan doen.  Ja, soms moet een mens 30 geworden zijn vooraleer hij weet welke weg hij wil gaan bewandelen.

Als je iets uit 2015 ritueel zou moeten verbranden, wat zou het dan zijn?

Zonder twijfel: de cursus van gezinsbeleid.  Ik kan niet echt zeggen dat ik er heel veel van opgestoken heb, zonder dit aan de prof te willen wijten.

Wat heeft jou in 2015 doen huilen?

Afscheid moeten nemen van Het Knuffelhuisje.  Caroline & co hebben iets minder dan twee jaar ongelooflijk goed voor onze uk gezorgd en hebben ‘m zoooo hard gestimuleerd in zijn ontwikkeling dat ik het verschrikkelijk vond om ‘m voor de allerlaatste keer te moeten afhalen.  Onlangs gingen we er even “hallo” zeggen en ik kan je maar half vertellen hoe fijn ik het vond om hen terug te zien.  Alsof we nooit weggeweest zijn…  <3

De vreselijke dingen die het nieuws gehaald hebben.  Sinds Arthur er is, ben ik nog meer emokip dan vroeger.  De dingen die het nieuws echter niet haalden, kunnen mij ook danig van mijn stuk brengen.

Welke gebeurtenis heeft je hoopvol gestemd?

Het niet-aflatende enthousiasme van zovele mensen die zich belangeloos voor zoveel goede doelen inzetten.  Topradio, topacties!

Wat is het meest impulsieve dat je dit jaar hebt gedaan?

Samen met mijn lief: een bijna-nieuwe auto gekocht.  Omdat hij er al kweetniejoelang van droomde en het eigenlijk ook wel verdiende.

Op mijn alleenen: mij inschrijven voor FOTA15.  Uiteindelijk is het niets geworden, maar ik schreef me toch maar schoon in. :)

Waarvan heb je dit jaar wakker gelegen?

Van het feit of het derde jaar Gezinswetenschappen wel te combineren viel met fulltime werken.  Ergens nog een gelukje dat ik mijn ontslag gekregen heb, waardoor ik momenteel voluit voor mijn studies kan gaan.

Wie heeft je het meest doen lachen?

Ik kan niet onmiddellijk een concrete situatie bedenken, maar de higvriendjes hebben ervoor gezorgd dat de tranen regelmatig over mijn wangen liepen.  Het zal deels ook wel te maken hebben met mijn eigen bizarre inbreng, maar geloof me: Nele en Claire kunnen er ook wat van!

Naast de higvriendjes was er ook nog Arthur die me regelmatig aan het lachen bracht.  Wat er eraan doet denken dat ik dringend eens werk moet maken van en nieuwe “Arthur b(r)abbelt”.

Welke goede voornemens voor dit jaar heb je wel waargemaakt?

Ik schreef begin vorig jaar dat ik wou proberen “om meer te zijn en om minder te doen”.  Dit is deels geslaagd.  Af en toe ik heb het idee dat ik mezelf niet voldoende bewust ben van wie ik ben en wat ik doe.  Met vallen en opstaan heb ik geprobeerd om hieraan te werken.  Deels geslaagd wil dus ook zeggen dat dit deels niet geslaagd is.  Omdat ik mezelf nog veel te vaak voorbijloop en niet genoeg stilsta bij bepaalde zaken.  Ik neem me voor om dit werkpuntje naar 2016 mee te nemen.

Wanneer heb je voor het laatst “Ik hou van je” gezegd tegen je geliefde/kind/hond/boompje?

Zo’n uurtje geleden ongeveer.  Toen gans ons nest richting cajavanne vertrok en ik hier moederziel alleen achterbleef.  Maar geen nood, morgenavond ga ik ze ook vervoegen.

Ben je ooit lichtelijk aangeschoten (of erger) op het werk verschenen?

Op het werk niet, wel eens op school.  Na de examens in de voormiddag hebben we de gewoonte om van pizzaatje te gaan doen.  Met de nodige wijn.  In de namiddag was er “Helpende Gesprekken” en ik moet eerlijk toegeven dat het wat licht was in mijn hoofd.  In dat van Nele en Tineke trouwens ook. :p  Ik haalde wel vlotjes een 14 op het examen, boejaka!

Heb je iemand geblokkeerd op Facebook?

Geblokkeerd niet, maar jaarlijks zwier ik wel enkele mensen van mijn Facebook.  Wegens geen contact meer of omdat ze gewoon komen piepen zonder ooit daadwerkelijk eens iets te zeggen.  Ik heb ook geen Facebookvrienden die ik niet IRL ken.

Heb je voor korte of langere tijd antidepressiva geslikt?

Nee, nog nooit.  Ik kan me wel goed voorstellen dat het helpt.  Bij sommigen.

Wat was je irritantste karaktertrek en hoe heeft dit zich gemanifesteerd?

Ik kan soms nogal druk zijn/druk doen.  Zaterdag nog, zei de prof – wel voor de les begon fyi – “Sssst, rustig”.  Duidelijker kan niet, denk ik dan.

Waaraan heb je te veel geld uitgegeven?

Ik kan soms veel geld uitgeven aan lekker eten.  Qua kleren heb ik het dit jaar deftig gehouden, temeer omdat ik eerst nog wat kilootjes kwijt wil vooraleer ik mijn kleerkast uitmest en opnieuw aanvul.

Welk lichaamsdeel heft je het meeste zorgen gebaard?

Ik vind mijn neus nog altijd een verschrikkelijk iets.  ‘k Heb er wel vrede mee, daar niet van, maar toch…

Van welke tweet heb je spijt dat je hem verstuurd hebt?

Ik heb pas sinds dit jaar Twitter en het enige waar daarop komt te staan, zijn linkjes naar mijn blog en enkele instagramfoto’s.  Spijt van?  Nope.

Welke collega heeft je het meest verrast in 2015?

San, zonder twijfel.  Met de schone cadeau die ze min of meer achter mijn rug geregeld had, maar vooral omdat het een doorzetter is.  En doorzetterkes kunnen ALLES aan.  2016 wordt vast en zeker haar jaar!  #dikkevetteliefde

Wat was dit jaar je favoriete drankje of drug of choice?

Gin, ook zonder twijfel.  Filliers, Hendrick’s,…  Je doet me er een groot plezier mee.

Wat was het vervelendste deel van je job?

Tegen ongelijkheid proberen op te botsen.  En daar niet in slagen…

Welk filmpje op internet deed je dit jaar huilen?

Dit.  Omwille van de muziek, maar nog meer omwille van de beelden.  Throwback naar zo’n zeven jaar geleden, toen ik voor het eerst meeging om Simon en Yana terug naar hun mama te brengen.  Na al die jaren voelt het nog altijd vreemd aan…

Welke vriend of vriendin heeft je het voorbije jaar getroost?

Verschillende mensen.  Wel was ik blij verrast van de steun die ik vorig schooljaar van verschillende higvriendjes mocht ontvangen, toen ik een megadip had, vlak voor het examen van Gezin & Gezondheid.  Merci Kathleen, Anoukje & Claire!

Ben je tevreden van de seks die je in 2015 had?

Jap.  Eerlijk?  Het mocht misschien wel wat meer zijn, maar met kiennies en een drukke agenda en vanalles en nog wat, is het niet altijd even evident.

Wat betekenen je vrienden voor jou?

Vrienden zijn voor mij mensen bij wie ik mezelf kan zijn, zonder verpakking of andere tierlantijntjes.

Ben je het afgelopen jaar eenzaam geweest?

Nee.  Graag had ik soms wel eens wat meer “eenzaam” geweest.  Niet in de negatieve betekenis van het woord, maar gewoon eens wat meer tijd voor mezelf hebben, zou zo’n deugd kunnen doen.  Vanavond ben ik home alone, me time dus.  Alhoewel ik van deze tijdalleen gebruik zou moeten maken om verder te werken aan mijn eindwerk…

Heb je erotische fantasieën gehad?

Ja.  Meer hoeft daarover niet verteld te worden.

Ga je in 2016 meer of minder drinken dan in 2015?

Bwah.  Minder drinken op één avond, maar meer avondjes op café doorbrengen, lijkt mij een schoon idee.

Ben je gelukkig?

Ik stel voor dat ik hier eens een aparte blogpost aan wijd, want ’t is nu niet echt een vraag om gewoon ja of neen op te antwoorden.  Voor de nieuwsgierigen onder jullie: deur de band genoomn kan ik wel zeggen dat ik gelukkig ben.

Met wie van je vrienden zou je van leven willen wisselen en waarom?

Pfoe.  Da’s een moeilijke.  Ik denk niet dat ik met één van mijn vrienden van leven zou willen wisselen.  Al met al ben ik heel content met dat leventje van mij/leventje van ons.

Heb je geroddeld over je vrienden en heb je daar spijt van?

Ja en ja.  De persoon in kwestie weet waar het over gaat en ondertussen is alles terug koek en ei.

Welke avond uit 2015 zal je het meest bijblijven?

Ongetwijfeld één of ander Josavondje.  Heerlijkheidjes troef!

Heb jij zin om deze vraagjes over te nemen?  Doe gerust en laat het mij maar weten in de comments want ik ben wreed kurjeus om jouw antwoorden te lezen!

En ondertussen wil ik je er nog even op attent maken dat je nog altijd De Grote DWVA-enquête kan invullen waardoor je kans maakt op een gepersonaliseerd verrassingspakket.  Doendoendoen!

Tags:

5 Comments

 • Ann W schreef:

  Amai wat een lange lijst!
  Ik heb ooit ook nog stage op een CKG gedaan :) maar daardoor besefte ik wel dat ik meer voor het individueel helpen ben. Leefgroepen zijn zo niet mijn ding :s Vandaar mijn verdere opleiding als psychotherapeute :) Fijn dat je gevonden hebt wat je graag wil doen! 30 is best nog snel :)

  • A_nnick. schreef:

   Ik vond de leefgroepenwerking superfijn, maar ook de werking in het ouderkindcentrum lijkt me een heerlijke job. Momenteel ben ik gestart in de gezinsbegeleiding, benieuwd naar wat dat zal gaan geven. :)
   Gelukkig nieuwjaar trouwens voor jou! Dat je een wolk van een baby op de wereld mag zetten!

 • caroline schreef:

  Hoi Annick, even laten weten dat jullie bezoekje aan de crèche ons ook héél veel deugd heeft gedaan!Ik kon wel huilen toen ik Arthurke weer zag, zo’n schoon manneke zeg ! Jullie doen dat supergoed …Arthur heeft een heerlijke mama en papa ! Tot volgende keer ! MOOI 2016 gewenst, Enjoy en Be happy ! knuffel Caroline

 • Lore schreef:

  Deze moet ‘k ook binnenkort eens uitschrijven :-)
  Fijn zo binnen te kijken in iemands leven anno 2015 :-)

 • […] beloofde je vroeger (eind 2015 om precies te zijn) al eens om het wat uitgebreider over “gelukkig zijn” te […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Copyright © 2014-2020 De wereld van Arthur All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.