17

random; over 1 jaar “De wereld van Arthur”

Posted by A_nnick. on 5 oktober 2015 in Random |

verjaardag

Nog meer feest en taart en vuurwerk en hiephiephoeraatjes want deze blog bestaat vandaag exact 1 jaar en 2 dagen.  Aangezien zaterdag zo’n drukke dag was en ik er nog lang niet altijd in slaag om mijn posts af en toe een beetje vroeger te schrijven zodat ik op het moment zelf enkel nog op “publish” hoef te drukken, verschijnt deze dus twee dagen later.

Alles begon met deze post.  Jupla, ondertussen kennen jullie nu ook al de start van mijn ganse bevallingsverhaal.  De rest lees je in de post die erna komt.  Die van 14 februari 2013 dus.

Oorspronkelijk blogde ik niet op deze plek, maar had ik een blogspot-adres.  Omdat ik het gevoel had daar niet genoeg mee aan te kunnen vangen, besloot ik om resoluut voor een .be-adres te gaan.  Niet alleen omdat ik vond dat mensen het makkelijker onthouden en dat ik het makkelijker door kon geven, maar ook omwille van onderstaande redenen:

– Ik kreeg er een mailadres bij.  Je kan me dus altijd bereiken op annick@dewereldvanarthur.be.

– Je wordt – naar het schijnt – gemakkelijker gevonden via zoekmachines.  (Heeft ook iets te maken met SEO, waar ik nog heel wat over te leren heb…)

In dat ene jaar tijd is mijn blog gigantisch geëvolueerd.  Oorspronkelijk was het de bedoeling dat ik hier alle brieven aan onze kleine man op zou gaan verzamelen.  Dat verklaart meteen ook hoe ik aan deze domeinnaam kom.  Gaandeweg kwamen de schrijfkriebels – waarvan in het lager schoolke al regelmatig sprake was – terug bovendrijven en begon ik dit platform ook te gebruiken om andere schrijfsels aan de wereld kenbaar te maken.  Zoals ik onlangs nog aan enkele mensen verkondigde: voor mij is bloggen pure ontspanning.  Zie het als een hobby: er zijn er die voetballen/gaan kijken naar de voetbal en pintjes drinken, er zijn er die serietjes op tv volgen en er zijn er die aan kantklossen doen.  Ik blog.  Omdat ik het fijn vind om iets na te laten voor ukkie en omdat het voor mij ontspannend werkt.  En ja, er kruipt heel wat tijd is als je het goed wil doen.  Er kruipt ook heel wat tijd in het lezen van andere blogjes, om af en toe eens te reageren op bepaalde stukken en om deftige foto’s toe te voegen.

Logischerwijze zijn er dingen waar ik tevreden over ben en zaken waarvan ik vind dat ze beter kunnen.

– Ik ben tevreden met de manier waarop ik schrijf.  Ik weet van mezelf dat ik mijn “eigenheid” bewaar en de dingen schrijf zoals ze zijn, zoals ik ze beleef.

– Ik ben meestal tevreden met de kwaliteit van wat ik schrijf.  Akkoord, er kan zeker nog aan gesleuteld worden, maar ik kan niet zeggen dat ik de één of andere post wil verwijderen.  Hmmm, misschien toch wel, ik check het nog even.

Natuurlijk zijn er ook dingen die beter kunnen:

– Had ik op voorhand geweten dat ik nog andere categorieën in het leven zou roepen, dan had ik voor een andere domeinnaam gekozen.  Geen nood: je kan de url www.dewereldvanarthur.be blijven ingeven, ik ben nog niet van plan om iets anders te kiezen.

– Ik moet leren om soms wat minder ongeduldig te zijn en een post even in draft te laten staan vooraleer ik hem op het www zwier.  Kwestie van duidelijkheid te scheppen in wat ik wil zeggen.

– Nog in verband met de ongeduldigheid: nu neem ik vaak foto’s met mijn smartphone, zodat ik ze snel aan een post kan toevoegen.  Natuurlijk zouden ze kwalitatiever zijn als ik mijn spiegelreflex bovenhaal, mjah, dien tijd eh, jong, dien tijd.  Foto maken, kodak aan de computer koppelen, overzetten, in de juiste map plaatsen,…  Er wordt gewerkt aan die ongeduldigheid, è bitje met è ki.

Wat de toekomst mag brengen?

Eigenlijk wil ik blijven doen wat ik nu doe.  Geen verplichtingen, mezelf geen druk opleggen en met dezelfde goesting mijn schrijfsels op jullie loslaten.  Cheers to that !

Tot slot: dankjewel lieve (stille) lezers, dankjewel aan de mensen die een reactie nalaten en dankjewel aan de mensen die mij IRL laten weten wat ze van een bepaalde post vonden.  Eerlijk?  Stiekem doe ik het daar ook wel een beetje voor, want het is fijn om bevestiging te krijgen/een aanmoedigend woordje te lezen/een andere mening te horen/…

Merci !

17 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Copyright © 2014-2020 De wereld van Arthur All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.