0

random; over “goed genoeg”

Posted by A_nnick. on 2 februari 2015 in Random |

jij-bent-goed-genoeg

 

Want “goed genoeg” is ok.  Echt.

Ik ben er nog niet goed aan uit of “perfect” nu een modewoord is, of overdreven veel gehypet wordt, of omdat het zo hoort, maar wat ik wel weet is dat het niet haalbaar is.

Het perfecte huis (vlekkeloos schoon en met dàt kunstwerk aan de muur waar iedereen de mond van vol heeft), de perfecte man/vrouw zijn/hebben, de perfecte kinderen (die nooit met prut op hun pulls rondlopen en al zeker niet met snottebellen), de perfecte vriendenkring (waar er alleen maar gelachen en gefeest wordt), het perfecte figuur (met een BMI van 20, à la limite), de perfecte auto (liefst het laatste nieuwe model), de perfecte bankrekening (Ik?  In’t rood?  Alleh, wa peis je gy nui?), de perfecte groenten (onbespoten en uit onze eigen tuin natuurlijk) en de perfecte koffie (bio & fair trade, of wat had je gedacht?).  Ojaaa, en ook de foto’s van de jaarlijkse reis (oeps, foutje, van de 3 reizen per jaar) passen in een perfect samengesteld album dat duidelijk in de woonkamer tentoongesteld wordt, zodat iedereen het moet zien.

Ik heb er vrede mee dat er wasmanden op mij wachten.  Ik heb er vrede mee dat er soms wat etensresten aan Arthurs pull hangen.  (Wat niet wil zeggen dat ik hem een dag later met diezelfde pull laat rondcrossen.)  Ik heb er vrede mee dat ik soms zorgen heb en dat ik die niet in één keer kan oplossen.  Ik heb er vrede mee dat ik niet iedere maand een mooi bedrag aan de kant kan zetten.  Ik heb er vrede mee dat ik (hoogstwaarschijnlijk) herexamens zal hebben en dus misschien niet naar pukkelpop zal kunnen gaan.  Ik heb er vrede mee dat ik fouten gemaakt heb.

Onszelf eens wat minder druk opleggen en al eens iets minder perfect afwerken, kan ons alleen maar ten goede komen.  En de mensen rondom ons.

Oké, de psychologen zouden er minder wel bij varen, want er zouden heel wat bezoekjes aan de psycholoog geschrapt kunnen worden.  En ook daar heb ik vrede mee.

Hoe perfect zijn jullie?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Copyright © 2014-2019 De wereld van Arthur All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.4, from BuyNowShop.com.