7

random; update over mijn conditie

Posted by A_nnick. on 17 augustus 2015 in Random |

lopen

 

Op 27 april van dit jaar schreef ik deze post over touwtjespringen.  Hoog tijd om eens een update te plaatsen, dacht ik zo bij mezelf.  Geen update waarbij ik mezelf ophemel, over hoe goed mijn conditie nu wel geworden is en over hoeveel kilo ik nu wel niet afgevallen ben, maar eentje dat waarheidsgetrouw alles weergeeft zoals het er nu voor staat.  Alle feiten op een rij dus.

Feit: ik heb niet iedere dag van touwtje spring gedaan.

Feit: ik heb mijn “Start to run”-programma met Evy ook niet volgehouden.

Feit: ik heb zes heerlijke weken vakantie achter de rug.  Met de bijhorende aperitiefjes en barbecue’tjes.

Feit: ik heb heel wat baantjes getrokken in het campingzwembad.

Feit: ik ben bitter weinig kilo’s verloren.

Feit: ik ben bereid om het de volgende keer wat langer vol te houden.

Feit: mijn loopschoenen zien mij nog altijd even graag.

Over het touwtje springen: ik vond/vind het heerlijk om te doen.  Mja, dat volhouden eh.  Excuses genoeg hoor: te schoon weer, examens, geen tijd, gaan wandelen met Arthur, blablabla.  Maar – en dat moet ik er ook aan toevoegen – tijdens de enkele weken (toch wel iets meer dan twee maand) dat ik wel van koordjedans deed, voelde ik wel dat mijn conditie toenam.  En dat door enkel en alleen maar min of meer 200 sprongetjes te maken.  Een stuk of twee (soms drie) keer per dag.  ‘t Is gelijk niexx…  Het übercoole roze springtouw krijgt voortaan dus weer een opvallende plek toebedeeld.

Over het lopen dan: ik ben er gewoonweg mee gestopt.  Niets geen pijn of van die zaken, maar het lopen schoot er gewoon bij in.  Terwijl het ook niet zoveel tijd vraagt, laat ons eerlijk zijn.

En over die kilo’s?  Daar zwijg ik misschien beter over.  Het ging goed (lees: min 2 kilo) tot het weekend van 7 en 8 augustus.  Lien & Kristof, Sabrina & Bjorn: “dat het een waar genoegen was om op jullie huwelijken aanwezig te mogen zijn”, hebben mijn smaakpapillen mij al verschillende keren verteld.  En dat vertaalt zich natuurlijk in een niet-afname van mijn gewicht.  Wat positief is: er is ook niets bijgekomen. :)

En nu?  Heb ik – naar aanleiding van wat mijn jongste broer mij een tijdje geleden aangeraden heeft – de Strava’app op mijn telefoon gezet en ben ik gaan lopen.  Resultaat: 1 kilometer – 5.35 minuten – een rooie kop – bekaf.  Maar ‘t is beter dan tussen het studeren door Tetris te spelen als ontspanning.  Reuzebenieuwd naar wat ik er deze keer van bak.

 

PS: Bij het herlezen van deze blog – wat ik eigenlijk altijd doe vooraleer ik ‘m op het www zwier – ben ik blij dat ik dit geschreven heb zoals het echt is.  Zelfs al is het niet iets om fier op te zijn.  Maar – en dat heb ik al verschillende keren mogen ondervinden – wie volhoudt, wint.

Bij wie lukt het wel om door te zetten?  En bij wie niet?  En waarom niet?  Ik lees het graag.

 

EDIT: onderstaand sms’je stuurde Sandra ongeveer een halfuur geleden.  Als dat geen reden is om door te zetten!? :)

voorstel nichtje

 

7 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Copyright © 2014-2019 De wereld van Arthur All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.4, from BuyNowShop.com.