0

random; we zijn allemaal zot (*)

Posted by A_nnick. on 17 april 2015 in Random |

Kippenvel en stilte, toen ik dit las.  Ik heb Evelien niet persoonlijk gekend, maar haar blog zal mij altijd bijblijven.   Haar manier van omgaan met haar ziekte, het niet opgeven, haar vechtlust, haar kleine maar fijne tekstjes,…  het zijn dingen waar we allemaal nog heel veel van kunnen leren.

Misschien moeten we ook leren om – zoals ik in deze post schreef – wat meer te zijn en wat minder te doen.  Wat het leven is eindig.  Zo is dat.  En dat werd eergisteren nog eens keihard bewezen…  Ik wil op mijn sterfbed kunnen zeggen dat ik er alles uit gehaald heb wat er in zat.  Dat ik geen spijt heb van zaken die ik eventueel niet gedaan zou hebben.  Eind juni (ergens in week 26, ik zou mijn verlofdagen ed. nog eens moeten natellen om de exacte datum te kunnen geven) trek ik de deur op Daphne definitief achter mij dicht.  En daar heb ik vrede mee.  Echt.  Plan A was om er onmiddellijk op een andere plek opnieuw in te vliegen, maar na overleg met mijn lief heb ik besloten om tijdens de vakantiemaanden thuis te blijven.  Het heeft even geduurd vooraleer ik me daar niet meer schuldig over gevoeld heb, want “wat zullen de mensen wel niet van mij denken als ik niet werk ?”  Onder andere Heidi heeft me erop attent gemaakt dat ik mij daar helemaal niet schuldig over hoef te voelen.  Waarvoor dank.  Ik ga een prachttijd tegemoet met Arthur.  En met Simon en Yana.  En met mijn lief, want die heeft het op zijn werk klaargespeeld om een maand ouderschapsverlof op te kunnen nemen.  Twee zomerse maanden lang tijd hebben voor de persoontjes die mij het nauwst aan het hart liggen.  Onbetaalbaar!

ship harborEven geen ratrace meer, eventjes niet meer “moeten presteren” omdat het zo hoort.  Even gewoon tijd voor wat echt belangrijk is.  En voor wat ik echt wil.  Mijn diploma behalen en iets gaan doen met mensen.  Jongeren liefst.  Maar dat zien we dan wel weer.  Ik wens mijn vrienden, mijn collega’s, mijn (al dan niet toevallige) volgers hetzelfde toe: dat ze onbevangen een keuze kunnen maken waar ze blijvend achter staan, waarvan ze achteraf niet hoeven te zeggen dat ze het beter anders aangepakt hadden.

Want we zijn allemaal zot dat we “ja” blijven zeggen aan hoe het er nu aan toe gaat.  Goe zot.

 

(*) of toch bijna allemaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Copyright © 2014-2019 De wereld van Arthur All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.4, from BuyNowShop.com.