10

Waanzinnige Woensdag #2

Posted by A_nnick. on 10 maart 2016 in Waanzinnige Woensdag, Wat eten we vandaag? |

Ukkie en taartjes.  Het is me wat!  Dinsdag zei hij plots “Maar mama, nu wel ik echt wel taartjes bakken”.  Waarop ik hem eerst probeerde uit te leggen dat dat vandaag (dinsdag dus) niet meer zou lukken aangezien we onvoldoende tijd hadden.  Gevolgd door een nog nooit gezien colère.  Bon, eenmaal uitgeraasd maakte ik ‘m duidelijk dat we dat voor woensdag zouden houden.  Waarna ik een picto op de kalender tekende zodat het hem wat duidelijker werd.

Gisteren was het dan zo ver.  Zyn oogjes shineden bright like a diamond toen ik ‘m van school haalde, want hij zei me onmiddellijk dat we nu toch wel taajtjes zouden gaan bakken.  “Ja eh,” vroeg hij me.  Iets van belofte en schuld eh.

Eenmaal thuisgekomen haalde hij onmiddellijk de weegschaal uit de kast, gevolgd door de mixer met klopper, de taartvorm en de pot waar ik mijn eiwitten in doe.  “En dan nu de eitjes”, zei hij, waarna ik ‘m net op tijd kon tegenhouden, want anders zou er waarschijnlijk wel eentje tegen de vlakte gegaan zijn.  Nadat alle ingrediënten op tafel stonden, vond Arthur het nog nodig om er wat kiwi’s aan toe te voegen.  Gohja, kwestie van het wat gezond te houden, niet?

ingrediënten cake de wereld van arthur

Cake dus.  Bestaat er iets wat makkelijker is?  Nope.  En al zeker niet met kindertjes.

Wat heb je nodig?

– 160 g echte boter (ongezouten)

– 250 g bloem

– 250 g suiker

– 4 eitjes

Hoe ga je te werk?

– Scheid de eitjes.

– Meng de dooiers met de suiker.

– Voeg daar de al dan niet gesmolten boter aan toe.  Ik laat ‘m echt wel smelten, dat zorgt ervoor dat  de bloem daarna makkelijker mengbaar is.

cake maken de wereld van arthur

– Voeg de gezeefde bloem toe.

– Klop de eiwitten op en meng ze onder je deeg.

– Giet het geheel in de taartvorm en bak af op 160°C.

Peanuts, toch?

Af en toe maak ik er appelcake van, door gewoon nog eens 5 appels aan toe te voegen.  Stukken beter dan gewone droge cake.  Mjah, de appelvoorraad was op.  Alleh, bijna.  Er schoot er maar één meer over.  En ééntje is geentje, je weet wel.  Of gaat dat enkel op voor pintjes?

Hoelang je je cake moet bakken?  Hangt van je oven af.  Gouden tip: prik er eens in met een breinaald, als er geen deeg meer blijft plakken, is ‘tie klaar.

Confituur en cake, ’t is een match made in heaven.  We kozen er dus voor om de cake te halveren – wat mij wonderwel gelukt is – en om ‘m helemaal in te smeren met braambessenconfituur.  Jahaaaa, van die zelfgemaakte van mijn broerie!  In stukken snijden, een toef slagroom op het bord en een schelletje van de obligate kiwi.  Yum!

eindresultaat cake de wereld van arthur

Arthur heeft zoooo hard genoten van het mogen deelnemen aan het taartjesmaakproces dat dit het eerste was wat hij deze morgen aan een juf op school vertelde.  Van het proeven van het deeg was hij ook zwaar fan.  ’t Kind van zijn moeder eh…

cakedeeg proeven de wereld van arthur

 

Tags: ,

10 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Copyright © 2014-2022 De wereld van Arthur All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.