7

Waanzinnige Woensdag #5

Posted by A_nnick. on 21 april 2016 in Waanzinnige Woensdag |

Ze was al eventjes in aantocht, maar nu is het voor echt: de lente is in ‘t land.  Wat wil zeggen dat het nu echtechtecht wel buitenspeelweer wordt.  Natuurlijk proberen ukkie en ik hier zoveel mogelijk van te genieten, hoe zou je zelf zijn?

Waanzinnigheidjes op woensdag hoeven niet altijd handenvol geld te kosten.  In ons dorp zijn we gezegend met een speeltuintje op een scheetje van ons huis.  Arthur vroeg er al naar toen ik hem ging ophalen op school.  Ik sloot een deal met ‘m: als hij eerst een flinke dut (ja, zo zeggen wij hier dat) zou doen, zouden we achteraf naar de speeltuin trekken.  En jupla, meneerke ging zonder morren naar bed. En was vijf minuutjes later al in dromenland.  (De eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat hij wel moe was van de avond ervoor, want zijn mama ging uiteten met haar HIG-vriendjes en aanverwanten.  En Arthur?  Die ging mee.)

“Speeltuin?”, vroeg hij mij onmiddellijk toen hij wakker werd.  Gevolgd door: “Ik heb echt wel flink geslapen eh, mama?”.  Twee uur dutten, dat kan al tellen.  Ik verzamelde een koekje, drankjes, mijn kodak en een boek en we vertrokken.

Toen Ture de zandbak zag, was hij niet meer te houden.  “Ikke koersen?”  Waarna hij met zijn moto het mulle zand probeerde te trotseren.  Zonder veel succes.  ‘t Patatje.

door het mulle zand de wereld van arthur

Hij had al snel door dat dit een no-go was, dus koos hij ervoor om beestjes te gaan zoeken.  Ook zonder succes.  ‘t Patatje.  Again.

mijn zandmannetje de wereld van arthur

Maar hey, niet getreurd hoor.  Niet veel later gooide hij bij iemand van op zijn school al zijn charmes in de strijd om een speeltje te bemachtigen.  Met succes!

arthur en de zandbak en ik en mijn boek dewereldvanarthur.be

En ondertussen kon ik wat in mijn boek lezen.  Alleh, toch een blad of 10, want daarna kwamen juf Wendy en haar kroost mij vergezellen. Een woensdag om in te kaderen!

Hoe zot is dat trouwens niet, dat hij zoveel schoolvriendjes (her)kent? Zelfs al zitten ze niet in zijn klas?!  Gohja, de mama zou ook met Jan en Alleman een praatje slaan.  Jap, zelfs met die hond met het hoedje.

Het hoogtepunt van de dag?  De krèèmkarre die langskwam.  Voor Arthur een waterijsje en mama?  Die hanteerde het yolo-principe en koos resoluut voor een banana-split.  Heeeeerlijk!

buit van de krèèmkarre de wereld van arthur

En jullie?  Wat doen jullie zoal bij dit schone weer?

PS: Ja, het was eigenlijk kortebroekenweer.  Maar hij was uit de zijne gegroeid.  De aankoop staat gepland. :)

Tags: ,

7 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Copyright © 2014-2019 De wereld van Arthur All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.4, from BuyNowShop.com.