7

Waanzinnige Woensdag #5

Posted by A_nnick. on 21 april 2016 in Waanzinnige Woensdag |

Ze was al eventjes in aantocht, maar nu is het voor echt: de lente is in ’t land.  Wat wil zeggen dat het nu echtechtecht wel buitenspeelweer wordt.  Natuurlijk proberen ukkie en ik hier zoveel mogelijk van te genieten, hoe zou je zelf zijn?

Waanzinnigheidjes op woensdag hoeven niet altijd handenvol geld te kosten.  In ons dorp zijn we gezegend met een speeltuintje op een scheetje van ons huis.  Arthur vroeg er al naar toen ik hem ging ophalen op school.  Ik sloot een deal met ‘m: als hij eerst een flinke dut (ja, zo zeggen wij hier dat) zou doen, zouden we achteraf naar de speeltuin trekken.  En jupla, meneerke ging zonder morren naar bed. En was vijf minuutjes later al in dromenland.  (De eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat hij wel moe was van de avond ervoor, want zijn mama ging uiteten met haar HIG-vriendjes en aanverwanten.  En Arthur?  Die ging mee.)

“Speeltuin?”, vroeg hij mij onmiddellijk toen hij wakker werd.  Gevolgd door: “Ik heb echt wel flink geslapen eh, mama?”.  Twee uur dutten, dat kan al tellen.  Ik verzamelde een koekje, drankjes, mijn kodak en een boek en we vertrokken.

Toen Ture de zandbak zag, was hij niet meer te houden.  “Ikke koersen?”  Waarna hij met zijn moto het mulle zand probeerde te trotseren.  Zonder veel succes.  ’t Patatje.

door het mulle zand de wereld van arthur

Hij had al snel door dat dit een no-go was, dus koos hij ervoor om beestjes te gaan zoeken.  Ook zonder succes.  ’t Patatje.  Again.

mijn zandmannetje de wereld van arthur

Maar hey, niet getreurd hoor.  Niet veel later gooide hij bij iemand van op zijn school al zijn charmes in de strijd om een speeltje te bemachtigen.  Met succes!

arthur en de zandbak en ik en mijn boek dewereldvanarthur.be

En ondertussen kon ik wat in mijn boek lezen.  Alleh, toch een blad of 10, want daarna kwamen juf Wendy en haar kroost mij vergezellen. Een woensdag om in te kaderen!

Hoe zot is dat trouwens niet, dat hij zoveel schoolvriendjes (her)kent? Zelfs al zitten ze niet in zijn klas?!  Gohja, de mama zou ook met Jan en Alleman een praatje slaan.  Jap, zelfs met die hond met het hoedje.

Het hoogtepunt van de dag?  De krèèmkarre die langskwam.  Voor Arthur een waterijsje en mama?  Die hanteerde het yolo-principe en koos resoluut voor een banana-split.  Heeeeerlijk!

buit van de krèèmkarre de wereld van arthur

En jullie?  Wat doen jullie zoal bij dit schone weer?

PS: Ja, het was eigenlijk kortebroekenweer.  Maar hij was uit de zijne gegroeid.  De aankoop staat gepland. :)

Tags: ,

7 Comments

 • Sarah schreef:

  Bij ons zijn er twee patatjes… En de kleinste heeft gisteren een héél lange dut gedaan. Van 13uur tot 17 uur.Ze hebben even in de tuin kunnen spelen, maar that’s it… Volgend jaar, als de kleinste ook al weer een jaartje ouder is, hebben we terug ‘meer vrijheid’.

  Heerlijke foto’s! Zeker een woensdag om in te kaderen! En je hebt overschot van gelijk wat die banana split betreft. :)

 • Kimberly schreef:

  Schoon weer en zand, meer hebben die buiten kinnekes nie nodig é! Ik kan daar zo van genieten van mijn buiten kinneke (ja ook van het zagen, nu moet je echt naar binnen komen Jules tis bedtijd) :-)

  • A_nnick. schreef:

   Heerlijk toch, die buitenspeeltijd! Wij hadden als kind een zandbak (zandberg) op de boerderij. Uren hebben we er doorgebracht: taartjes maken, flessen met zand vullen om daarna over de broeries uit te gieten, dingen verstoppen om ze daarna nooit meer terug te vinden, noem maar op…

 • caroline schreef:

  Leuk verslagje ! In “Het Knuffelhuisje” doken Thebe met zijn vriendinneke Violet ook in de zandbak. Meer zand over boord dan wat anders maar heerlijk gespeeld! Zand overal, tussen de teentjes en in de zakjes van hun broek. Geweldig om te zien hoe ze genieten van het buiten zijn. We duimen voor méér zon….en een mooie lange zomer….
  ps; Dikke kus voor onze Thure !

 • Vlijtig Liesje schreef:

  Heerlijke foto’s! Het is inderdaad verrukkelijk dat de lente er nu echt is.

 • Inge schreef:

  Pffff, als ik die foto’s vandaag bekijk kan ik haast niet geloven dat ze vorige week genomen zijn! Hopelijk gauw weer speeltuinweer, ik ben er nog niet geraakt…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Copyright © 2014-2022 De wereld van Arthur All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.