2

wat eten we vandaag; bloemkoolpatatjes, gerookte zalm en een gepocheerd eitje

Posted by A_nnick. on 21 maart 2016 in Wat eten we vandaag? |

Ann liet me in de vorige “Wat eten we vandaag”-blogpost weten dat ze mijn rubriekje best wel apprecieert, want dat ze soms inspiratieloos is. Ik antwoordde haar hierop dat ik, moest ik voldoende tijd hebben, iedere zondag wel een receptje op mijn lezers zou willen loslaten.  Of me dat zal lukken, dat laat ik nog even in het midden, maar ziehier alvast een nieuw ideetje.

bloemkoolpatatjes gerookte zalm gepocheerd ei

Stap 1: naar de winkel rennen om:

– patatjes

– bloemkool

– gerookte zalm

– eieren

– melk

– boter

– muskaatnoot

– peper en zout

Stap 2: doen!

– Kook de aardappelen en de bloemkool gaar.

– Giet beiden af en maak er puree van.  Dit doe ik door er boter, melk, een ei, muskaat en peper en zout aan toe te voegen.

– Breng water aan de kook en voeg er wat azijn aan toe.  Maak met een lepel een waterkolk in de pot en laat er het ei voorzichtig in zakken.  Probeer om het eiwit zo dicht mogelijk bij de dooier te brengen.  Laat het eitje een minuut of drie in het water “zwemmen”.

– Dresseer je bord door er een lepel bloemkoolpapatjes op te leggen, wat zalm rond te draperen en af te werken door er het gepocheerde ei op te leggen.

– Afwerken doe ik met wat peper.  Altijd peper eh, bij mij.

De eerlijkheid gebiedt me wel te zeggen dat mijn eerste twee eitjes schromelijk mislukten.  Maar ziet eens naar de foto, derde keer goede keer, niet? :)

Maakte jij al eens een gepocheerd ei klaar?  Waarmee serveerde je het?

Tags: , ,

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Copyright © 2014-2022 De wereld van Arthur All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.