6

random; geen belemmeringen maar kansen

Posted by A_nnick. on 11 maart 2015 in Random |

image

Of: het vervolg van #boostyourpositivity.

Eerlijk ?  Ik heb van veel zaken al (bijna) altijd de positieve kant proberen te zien.  Nu ook met mijn ontslag.  Correct, ik kreeg een maand geleden mijn ontslag.  Meer details op deze blog zijn overbodig, wel verkrijgbaar aan het onthaal, voor de kurjeuzeneuzen onder jullie.

En nog eerlijk ?  Ik ben er blij mee.  Het geef met wat meer rust in mijn hoofd.  Want thuiskomen en in je hoofd een stemmetje horen dat zegt dat “die en die èn die bestelling moeten morgen zeker geplaatst moet worden” of “dat je toch wel dringend alle barcodes aan die en die klant moet sturen”, is niet fijn.  Zeker niet omdat het uiteindelijk maar over boeken gaat.  Ter info: dit is mijn mening, ik wil hier zeker mijn werkgever of zijn bedrijf niet mee schofferen.  Mijn passie ligt elders: bij mensen.  Meerbepaald bij kinderen en jongeren.  Vandaar ook dat ik twee jaar geleden heel bewust besloten heb om Gezinswetenschappen te gaan studeren.

Kansen dus, en geen belemmeringen.  Ok, het was vast fijn geweest om tot het einde van mijn derde jaar te kunnen blijven werken op het bedrijf waar ik nu werk.  Om dan – met mijn diploma op zak – op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging.  Maar aangezien we niet alles zelf in de hand hebben, komen we soms voor verrassingen te staan.

Eén ding weet ik zeker: het wordt top, de komende tijden.  Echt !  Ik neem eind juli/begin augustus mijn resterende verlofdagen op zodat ik de rest van de vakantie bij de kiennies kan zijn en daarna zien we wel.  Vorige week zaterdag kreeg ik op school – naar aanleiding van ons portfolio – te horen dat ik 120 uur stage moet doen.  Drie volle weken !  Waar ik reikhalzend naar uitkijk !  Meer kan ik er nog niet over vertellen omdat ik zelf nog niet over verdere informatie beschik.  Alleen maar dat ik mijn uiterste best zal doen en wie weet leidt dat wel tot een plaatsje in het werkveld.  We zien wel.

Wat ik wel nog kwijt wil, is dat ik mijn werkgever heel erg dankbaar ben voor de tijd die ik hier mocht/mag doorbrengen.  Het heeft mijn organisatorisch talent wat aangescherpt, het heeft me geleerd dat plannen onontbeerlijk is en dat lijstjes verhelderend werken.  En bovenal: ik het er een hechte vriendengroep aan overgehouden.  Niet dat alle collega’s nu plots vrienden geworden zijn, maar er zijn er waar ik van weet dat wat we samen hebben, voor altijd is.

Tags:

6 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Copyright © 2014-2021 De wereld van Arthur All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.