14

Omdat het kinderboekendag is… en er valt iets te winnen

Posted by A_nnick. on 18 maart 2017 in Arthur tipt, Getest |

Onzen Arthur is gelijk een sponske. Zijn woordenschat groeit zienderogen en hij neemt vanalles op. Jahaaa, zowel positief als negatief. Af en toe moeten we grote broer en zus dus even wijzen op het feit dat ze er niet zomaar allerlei woorden uitflappen.

Lezen? Een must!

Vanzelfsprekend leren kinderen heel wat woorden door voorgelezen te worden. Ten huize Demedts wordt er heel wat gelezen. In eerste instantie door mij, alhoewel ik steeds meer het gevoel krijg dat ik steeds minder aan lezen toekom. Treinen naar het werk en ondertussen een boek kunnen verslinden, dat zou nogal eens iets zijn! Tot op heden wordt er hier echter gewoon in de zetel gelezen.

Arthur kan het ook wel hoor. Zo wat rommelen in zijn boekenbak om dan in de zetel te kruipen met een boek op schoot. Maar waar hij het meest van houdt, is van voorlezen. In bed. Het is hier dus al even een ritueeltje om voor het slapengaan een boekje te lezen. Of overdag, als hij het even wat rustiger aan wil doen.

mijn eigen boekje 2

Kinderboekendag

18 maart 2017 werd uitgeroepen tot kinderboekendag. Waddisda?, hoor ik je vragen. ’t Is gewoon een dag waarop kinderboeken centraal staan. De dag werd in het leven geroepen door onder andere Siska Goeminne en Stefan Boonen. Die laatste is trouwens de auteur van de “Opa-boeken”, die ook in Turies boekenbak zitten. We hebben de man in kwestie trouwens in levende lijve ontmoet, ergens eind januari. Doet me eraan denken dat ik eigenlijk ook daar nog eens over zou moeten bloggen…

Mijn eigen boekje

Toen ik de kans kreeg om voor Arthur een gepersonaliseerd boekje te  laten maken, heb ik geen moment getwijfeld. En het moet gezegd: de boekjes van Mijn Eigen Boekje lezen vlot weg en Arthur is er (nog steeds) stekezot van.

Niet alleen lezen de boekjes heel vlot, ook het bestelproces is easypeasy. Je kiest voor wie je een boekje wil maken, geeft aan of het een jongen of een meisje is, kiest een verhaal, personaliseert het verhaal en plaatst je bestelling.

Mogelijkheden zat!

Bij Mijn Eigen Boekje kan je kiezen uit zes verschillende verhaaltjes. Voor Arthur koos ik voor “Arthur is jarig” en kreeg ik er ook nog eens “Arthur en het Sinterklaasmysterie” bovenop. Hij is helemaal tuk op het eerste, want herkent er zichzelf heel hard in: het mannetje in het boek heeft ook blonde haren en is ook net vier jaar geworden. Heerlijk!

mijn eigen boekje 1

Daarnaast kan je ook nog kiezen voor “Arthur de superheld”, “Arthur in Animatopia”, “Arthur in de dierentuin” en “Arthur in gekke kleren”.

Win!

Wil jij ook graag een gepersonaliseerd boekje voor jouw uk ontvangen? Laat in de comments hieronder even na wat jullie favoriete kinderboek is en misschien word jij wel één van de twee gelukkigen? De te winnen code is geldig voor het bestellen van 1 boekje, inclusief de verzendkosten binnen België en Nederland. Meedoen kan tot en met volgende week zondag (26.03.2017) middernacht. In de week die volgt, worden de winnaars via de facebookpagina van deze site bekendgemaakt. Niet getreurd hoor, als je niet won, want via deze code (ARTHUR2016MEB) krijg je nog tot en met eind mei 15% korting. Mooi, toch?

 

Tags: , , , ,

14 Comments

 • Sabrina schreef:

  Ik heb ook een blond mannetje dat vier wordt! Hoe ideaal is dat wel niet :-) Hij zit in een piratenfase en wil elke avond het Piet Piraat boek lezen. Met de dochter lees ik verhaaltjes van Dikkie Dik, omdat ze die zelf al kan lezen.

 • Tinteltenen schreef:

  Zoveel toppertjes tussen de kinderboeken maar ‘Ik zou wel een kindje lusten’ sprong er hier wel tussenuit. Ondertussen zijn mijn twee kids echte boekenwurmen en verslinden ze alles waar letters instaan, missie geslaagd dus. Het gepersonaliseerde boekje wil ik dan ook graag aan mijn metekindje schenken. Fingers crossed!

 • Marjolein schreef:

  Ons kleine meisje is nu 7 maanden, maar krijgt nu al elke avond een verhaaltje voor het slapengaan. Voor nu nog de keuze van pappa en mamma, en Puk van de Petteflet is favoriet. Laat haar er maar veel fantasie door krijgen en ook veel avonturen beleven als ze wat groter is!

 • Liese schreef:

  Ik blijf fan van Richard scarry en uiteraard als ze ouder zijn dan Roald dahl.

 • FLeur schreef:

  Op dit moment lezen we vaak voor uit VERLIEFD van Stefan Boonen

 • Leuk, boekjes zijn hier altijd welkom!
  Momenteel lezen wij het meeste uit de voorleestrein.

 • Lauren schreef:

  Lille is nu dik 2 jaar dus echt lang kan ze de aandacht nog niet bij een verhaal houden. Maar met het boek ‘Over een mol die wou weten wie er op zijn kop gepoept had’, kan je zelf heel wat plastische geluiden bijverzinnen die het boeiend houden. Welk kind heeft het nu niet graag over KAKA!

 • Patricia de crom schreef:

  Het mooiste visje van de zee is hier favoriet

 • Iris schreef:

  Wat een toffee boekjes! Ons lievelingsboek is het Grote Vroemtuigenboek van Richard Scarry, heerlijk tijdloos

 • melissa schreef:

  Wat leuk zeg. het lievelingsboek van zoontje jarno van (vandaag jarig!) 4 jaar is een zoekboek van de dierentuin en die van dochter elise van 6 jaar is een boek van Frozen (Disney).

 • Judith schreef:

  Het favoriete boek van mijn bijna-kleuter is op dit moment Kom uit die Kraan! een gepersonaliseerd boek hebben we nog nooit gehad dus dit gaat hem zeker verrassen!!

 • Bodil schreef:

  Leuk zeg!
  Onze meiden krijgen regelmatig samen een verhaaltje. Dan zijn Pip & Posy en de grote ballon, Panda, panda wat zie jij daar (Eric Carle afbeeldingen) en de boeken van Gonnie en haar vriendjes momenteel het meest geliefd!

 • Sazou schreef:

  Wat onwijs leuk zeg! Dit zou een prachtig verjaardagscadeautje zijn voor mijn lieve petekindje! Samen verdwalen in zijn gepersonaliseerde wondere fantasie wereld! Woezel & Pip en Dikkie Dik zijn favoriet. Super bedankt voor deze Magische kans! :D

 • Brit Weijers schreef:

  Rupsje nooitgenoeg dat is hier wel favoriet en ja leuke boekjes zijn hier meer dan welkom.

Comments are closed. Would you like to contact the author directly?

Copyright © 2014-2022 De wereld van Arthur All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.