0

Zeven op zondag (9)

Posted by A_nnick. on 31 mei 2020 in Zeven op Zondag |

De terugkeer naar Dardenn! Geen idee of ik hier ooit al eens iets gepost heb over Dardenn, maar wij zijn dus in het bezit van een stukje grond – met caravan en voortent -, in de prachtige omgeving van Malmedy. Het alomgekende virus zorgde ervoor dat het zo ongeveer een half jaar geleden was dat we hier nog eens vertoefden, dus pakten we gisteren met plezier de auto in om hier een lang weekend door te brengen. Tijd voor boeken, ganse uno-partijtjes, voetballen tot het vel van onze tenen verdwenen is, zonnen en slurpen van heerlijke rosé. Me like. A lot.

Niet enkel geeft dit liedje mij keer op keer kippenvel, maar ook de manier waarop het leven van Janis Joplin verliep laat mij niet onberoerd.

Mijn verjaardag, afgelopen maandag. Eén woord? Heerlijk! Vooral de papieren post – mijn liefde voor pen en papier blijft, altijd – deed mijn hartje zingen. Dankdankdank! Ook het feit dat we voltallig waren (Siem en Yana incluis), was een winner op zich. Gezellig tafelen en daarna? Tijd voor cadeautjes! Yana maakte heerlijke chocoladetruffels. Echt, ge moet haar inhuren. Queen of the desserts! Maar het beste cadeau? Da’s mijn weegschaal. Jup, een weegschaal. Ik ben nogal van de cijfertjes, moet je weten.

Ik mis het gigantisch hard om IRL met vrienden te kunnen afspreken. Gezellig in de tuin zitten, een terrasje doen, heelder gesprekken voeren,… het hakt er toch wel wat op in dat het nu (nog) niet kan. Die regelgeving van de regering ook… Ik word er wat opstandig van.

Liefde voor lopen, liefde voor onze buurt.

Arthur wordt steeds beter in Rummikubben (ja, dat is een woord). Ik heb het spel lang niet gesnapt (laaaaaang geleden) en heb het dus in eeuwen niet meer gespeeld, maar Arthur vindt het super. Idem met Mastermind. Hier wordt dus behoorlijk wat tijd aan gezelschapsspelletjes gespendeerd.

Net zoals nogal wat andere mensen, hebben ook wij mijn ouders al een hele tijd niet gezien. We bellen wel regelmatig en tegenwoordig gaat het ook af en toe over de droogte. Verschrikkelijk vind ik het, om te horen dat de gewassen amper tot niet groeien. Het ziet er naar uit dat het een jaar wordt dat de geschiedenisboeken ingaat. Op een niet zo positieve manier dan, welteverstaan. En alhoewel ik vooral fan ben van de zon, doe ik straks – achter de caravan, zodat niemand het ziet – toch wel even een regendansje. #sorrynotsorry

Q: Wat bleef jou afgelopen week bij?

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Copyright © 2014-2022 De wereld van Arthur All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.