3

2 september 2015

Posted by A_nnick. on 2 september 2015 in Brieven |

Dag keppemol !

Je eerste schooldag verliep al met al wel goed hoor.  Akkoord, je vond het helemaal niet fijn dat we afscheid van jou moesten nemen.  Maar hey, zo gaat dat nu eenmaal: mama’s en papa’s kunnen niet in de klas blijven.  Je leert het wel.  En ik ook.

Eerlijk?  Het deed me meer dan ik wou toegeven, jou zo achterlaten.  Dat moederhart van mij brak toch wel een beetje toen ik je onderlipje zag trillen en tranen in je ooghoeken zag verschijnen.

Gisteren kon het niet snel genoeg vier uur zijn, zodat we je konden ophalen.  Juf Sofie vertelde ons dat je tranen snel opgedroogd waren en dat je flink geweest bent.  En jij wil terug, oef. :)  Je hebt zelfs geslapen over de middag.  Iets wat je bij ons al een maand of twee niet meer doet.  Het is ook niet niets, al die indrukken die je in de muizenklas opdoet.

Vandaag vertrok je terug blijgezind naar school.  Je ging er nog op het toiletje, speelde op de glijbaan en gaf een dikke knuffel aan Lou.  Lou is trouwens een schatje, zoals ze voor jou zorgt.  Eenmaal bij de klas aangekomen, hingen we jouw jas aan de kapstok, deden we je koekjesdoos in de mand en plaatsten we jouw boekentas op het rek.  Ik voelde dat je steeds harder in mijn hand ging knijpen, je wist al wat je te wachten stond.  “Mama ooke blijven?”, vroeg je, terwijl je onderlipje aan het trillen ging.  Waarna mijn hartje terug van “krak” deed.  Slik.  Juf Sofie nam jou van mij over, ik gaf je een laatste knuffel en een zoen en vertelde je dat ik je deze middag kom halen.  Ik kom je halen, keppe, echt.  Tot straks ?

Zoen,

je mama

Tags:

3 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Copyright © 2014-2022 De wereld van Arthur All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.