3

2500 euro?! Veel te veel!

Posted by A_nnick. on 13 oktober 2016 in Random |

2500-euro-is-echt-te-veel

 

 

 

 

 

 

 

 

Mijn haar kwam recht toen ik gisteren in de krant las dat “onze” prinses Elisabeth vanaf haar 18de verjaardag recht heeft op een dotatie van zo’n slordige 900 000 euro per jaar. Da’s zo ongeveer 2 500 euro per dag. Jap, per dag! Vandaag las ik dan nog eens dat Herman De Croo zegt dat dat in principe “een redelijk bedrag is om de dagelijkse kosten te dekken”.

Een redelijk bedrag? Welke studies zal ze wel aanvatten? Zal ze een huis moeten afbetalen op haar 18de? Moet ze een lening aangaan voor een auto? Ik zou wel eens haar rekeningskes willen zien, goed voor zo’n 2 500 euro per dag.

Weten dat heel veel mensen voor dit bedrag twee maand moeten werken… En weten dat er in België zoveel kinderen zijn die onder de armoedegrens leven… Concrete cijfers? Unicef kan ze je zo geven: België is één van de landen met de hoogste kinderarmoedecijfers van Europa. In Brussel groeien 4 op 10 kinderen op in armoede, in Wallonië 1 op 4 en in Vlaanderen 1 op 10. Zou Elisabeth er zich niet beter bij voelen moest ze een deel van haar donatie aan hen kunnen schenken? Weet zij eigenlijk wel wat er met dat geld op vlak van kinderarmoede verwezenlijkt kan worden??

Natuurlijk los je die armoede niet enkel op met centen, zo naïef ben ik nu ook weer niet. Natuurlijk moet je op straat niet zomaar centen gaan uitdelen, maar je kan ze wel investeren in degelijk onderwijs voor iedereen (!!) en in gezondheid en welzijn van kinderen en jongeren. Want da’s au fond wel wat we hier nodig hebben: degelijk onderwijs, een goede gezondheidszorg en de intentie om welzijn te bevorderen. Voor iedereen. En al zeker voor onze kinderen, voor de toekomst van morgen.

Moest je dit lezen, Elisabeth, laat je me dan eens weten wat jouw mening is? En moest jij dit lezen, beste Herman De Croo, dan wil ik met jou wel eens een pint gaan pakken om hier eens een klapke over te doen.

En naar jouw mening ben ik ook wel benieuwd, lezerke van mij.

 

PS: Hoe het bij jullie zit, Nederlandse volgers? Prinses Amalia heeft, van zodra ze de volwassen leeftijd bereikt heeft, recht op anderhalf miljoen euro per jaar. Oink??!

Tags: ,

3 Comments

 • Ik dacht, ik las en ik zweeg… Zullen wij wel zelf ons kind onderwijs geven voor duizenden euro’s per jaar omdat het onderwijssysteem hier faalt in België. Ik ben officieel gehandicapt maar krijg geen uitkering want mijn echtgenoot verdient te veel per maand, niet eens dat bedrag dat onze lieve prinses per dag krijgt. De extra hulpverlening kunnen we niet betalen dus doen we het zonder. Maar ach, de dagelijkse kosten van de prinses zijn vast veel hoger dan die van ons gezin met kinderen met zorg per maand. En dan spreek ik enkel over ons gezin die het dan eigenlijk nog goed hebben en niet mogen klagen, ik heb immers al veel ergere dingen gezien qua armoede in mijn omgeving, wat met deze mensen? Ik vraag me af waar ons koningsgezin hun geweten zit… Ik kan nog wel een tijdje doorgaan maar ga maar verder met denken en zwijgen…

 • Nadia schreef:

  Bij ons in Nederland is ook een discussie begonnen over prinses Amalia. Onze prinses is niet zo goedkoop als die van jullie. :P
  4000€ per dag zou je vanaf haar 18de krijgen. Nu al krijg ze zakgeld…geen idee hoewel.
  Trouwens, ik ben via de Herfsthop op je leuke blog terecht gekomen.

 • Ineke schreef:

  En terwijl maar besparen!! Ik begrijp het echt niet, maar wat kunnen wij belgen eraan doen? Eerlijk ik weet het niet. Pfff

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Copyright © 2014-2022 De wereld van Arthur All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.