0

Arthur b(r)abbelt, deel 3

Posted by A_nnick. on 12 maart 2015 in Arthur b(r)abbelt |

 

logo

 

 

 

Ukjes kwebbel staat niet stil.  Lijkt een beetje op zijn moeder, wordt mij verteld.  Uhu.  Meneertje zegt al een ganse tijd “danke”.  Tegenwoordig spreekt hij met twee woorden, waardoor we nu dus regelmatig “danke mama” en “danke papa” te horen krijgen.  En waardoor anderen ons regelmatig zeggen dat we een wel heel beleefd/flink mannetje hebben.  Trots !  Ook volgende mini-zinnetjes zitten tegenwoordig standaard in Arthurkes repertoire.

– “Mama, gaanie”, terwijl hij probeert om een kar achter zijn tractor te hangen.

– “Bjoeke aan?”, “Mutse aan?”  Wanneer hij buiten wil gaan spelen.

– “Nee, papa!”  Als zijn vader mij (alweer) eens plaagt.  Heerlijk om te weten dat Arthur een oogje in het zeil houdt. :)  “Nee, mama!” wordt trouwens ook af en toe gezegd.  Vooral als het bedtijd is.

– Mama, benèèn”, als hij vindt dat het tijd is om op te staan.  Ook midden in de nacht, ja.

– “Ajtuuj gevallen” >  Nadat hij (meestal opzettelijk) “boemedaan” heeft.  Waarna hij theatraal “piiiiiiiiiijn” zegt en naar mij komt. “Zoentje geef?”, waarna ik reuzetrots ben dat ik zijn pijntjes nog gewoon kan wegkussen.

– “Hallo oma/opa/…”, waarna hij overdreven enthousiast zwaait.

– “Ajtuuj ba?”  Iedere avond, zo rond een uur of zeven, om mij duidelijk te maken dat het badtijd is.  Waarna hij mij bijna van mijn stoel trekt om mij mee te nemen naar de badkamer.  Of ostentatief zijn broek en pamper uitdoet om mij wat op te jagen.  Moeder zijn en rust hebben, nee, het gaat niet samen in één zin.

– “Pjeepajee?”, zoals in “préparé”.  Of een ander soort beleg voor op zijn boterham.

Wat ons wel opvalt, is dat Arthur pertinent weigert om de laatste letters van bepaalde woorden uit te spreken.  Ondertussen weten we wel dat “tjei” een trein is, en dat “ba” voor “bad” staat, en dat een “kou” eigenlijk een kous is, maar soms is het zoeken.  Met een gefrustreerde peuter als gevolg, want oekandanudamijnmamamijnieverstaat?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Copyright © 2014-2022 De wereld van Arthur All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.