3

Arthur b(r)abbelt, deel 6

Posted by A_nnick. on 24 augustus 2015 in Arthur b(r)abbelt |

DSC_0197(1)“Mama, de zon zit bijna achter de bomen.”  Jawel, een zin van een twee-en-een-half-jarige.  Little did I know dat er uit dat mondje van die uk van ons zo’n schone volzinnen gerold kwamen.  Helemaal ondersteboven was ik er van.  Waar haalt hij al die woorden plots vandaan?

En daar blijft het niet bij, nee, meneerke schudt er regelmatig uit zijn mouw.  Zoals daar zijn:

– “Mama, ik moet nu kaka doen.”  Nu is trouwens echt wel als “nu” te interpreteren.  Nununununu.  Te laat.

– “Mijn flesje is bijna helemaal leeg.”

– “De auto van Leo slaapt.”  Omdat er een autodoek (of hoe noem je die dingen) over hangt.

– “Papa’s vinger bloedt.  Papa pijn?”  Nadat mijn lief het nodig vond om de hamer op zijn vinger te laten neerkomen.

– “Jij mag niet mee naar school.  Filou wel.”  Da’s duidelijk.

– “In de kantine, pizza eten?”  Het woord “pizza” wordt zonder problemen vervangen door “ijsje”.  Hij weet wat hij wil, ons karaktertje.

– Mama mag niet mee naar de cajavanne.  Tata, mama.”  Donderdagavond, toen hij samen met zijn broer, zus, vader en noenkel Polle richting caravan vertrok.  Het jong had nog gelijk ook, moeder moet studeren.  En af en toe pauze nemen om te bloggen.  Prioriteiten eh.

– “Un, deux, twa, ket, cinq, six ook é.”  Nog niet zo lang geleden, leerde oma boerderij Arthur op zijn vingers tellen.  Tot drie.  In het Frans.  Jahaaa, dat doen oma’s.  Toen wij nog klein waren, kenden we zelfs het weesgegroetje in het Frans, maar da’s een ander verhaal.  Ik vond het wel fijn om hem “quatre” en “cinq” ook aan te leren.  En toen dat vlotjes ging, deden we “six” er ook bij.  Na “cinq” twijfelt hij nu even en zegt spontaan “six ook é”.

Natuurlijk zijn zijn zinnen niet altijd zo volmaakt.  En zijn er nog momenten dat we hem van langs geen kanten verstaan.  Met een huilbui en wat voetengestamp tot gevolg.  Helemaal onze Arthur. :)

3 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Copyright © 2014-2022 De wereld van Arthur All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.