3

As we speak; deel 10

Posted by A_nnick. on 22 juli 2016 in As we speak |

banner as we speak
Dat het hier verdacht stil is. Jahaaa, ik kan je gedachten lezen, lezer. Vind ik zelf trouwens ook hoor, ik volg je volledig.

De laatste tijd had ik het Heel Erg Druk met school, want er zaten enkele deadlines aan te komen. Lees: eindwerkgekte, afronden van mijn stageverslag, de allerlaatste examenleerstof in dat arme hoofd van mij proppen,… Maar hey, het heeft geloond hoor, want ik heb *tromgeroffel* geen herexamens. Geen, je leest het goed. Doe gerust even van vreugdedansje, samen met mij. :)

Benieuwd naar mijn resultaten? Hieronder.

puntenblad

Jap, er staat een negen op mijn puntenblad. Voor ethische vraagstukken bij kinderen en jongeren. Da’s “niet geslaagd”, ook dat klopt. Maar het is een vak dat ik kan tolereren en da’s wat ik in eerste instantie ging doen. Tot ik mij toch opnieuw moest inschrijven voor het afleggen van mijn thesis in tweede zit (bewust voor gekozen, jawel) en besloot om er dat vak toch bij te nemen. Wat dus impliceert dat ik straks nog eventjes een werkstuk uit mijn mouw moet schudden. Het streverke in mij hoor, want de nonchalante Annick zou gewoon haar tolerantiepunt inzetten.

De tweede reden waarom het hier momenteel oorverdovend stil is, is dat ik dus volop bezig ben met het bijwerken van mijn thesis. Ik koos ervoor om ‘m in tweede zit in te dienen en te verdedigen. Mijn plan is om ‘m rond 1 augustus helemaal af te hebben, afgedrukt enal. Of dat zal lukken, weet ik je binnenkort wel te vertellen.

Geen twee redenen zonder drie, dus geef ik je deze ook nog even mee. Ik geniet. Voluit en voe duust. Van Arthur, van het mooie weer, van de tijd die we samen kunnen doorbrengen,… Van mijn lief die sinds gisteren iets meer dan drie weken verlof heeft, van zonnen, van watergeweergevechten, van koffietjes op het terras en van de vele babbels met de vele lieve mensen op de camping.

Een laatste reden die de stilte hier een beetje verklaart, is dat ik hard aan het nadenken ben over wat ik met mijn blogje wil aanvangen. Ik ben niet van plan om ermee te stoppen, dat niet, maar het is niet meer wat het oorspronkelijk was. De titel dekt de lading niet meer en over de lay-out ben ik ook niet zo tevreden. Hier en daar ben ik dus wat informatie aan het opsnorren over hoe ik het wil aanpakken. Nadenken over een nieuwe naam hoort daar ook bij. Ik zit al met teen en tander in mijn hoofd, maar heb nog geen concrete plannen. Ze zitten er wel aan te komen, dus hoor je er zeker en vast nog van.

Aangezien de zon de voorbije dagen hier (in Dardenn) onophoudelijk scheen, was onze dag een aaneenschakeling van zandbak-en zwembaddingen. Heerlijk om te zien hoe onze uk in no time vriendschap sloot met andere kindertjes die op de camping zijn. Heerlijk ook voor mij, om eens meer dan twee bladzijden te kunnen lezen zonder “gestoord” te worden. Niet dat ik me niet graag over Arthur ontferm, integendeel, maar soms is het gewoon fijn om een boek te kunnen lezen zonder ‘m om de vijf voeten aan de kant te moeten leggen.

As we speak kijk ik dus ook (bijna) geen TV. Hooguit eens zo rond halfvijf, vijf uur om te kijken hoe het zit in de Tour de France. Die – volgens mij – sinds gisteren nu wel helemaal in de plooi gevallen lijkt. Froomie! Applaus! Ik hou ervan om ‘m bezig te zien. Zoals tijdens die afdaling van de Peyresourdre. Kiekenvel! En toch ben ik sinds de betekenissen van Armstrong een tikkeltje op mijn hoede, alhoewel ik dat eigenlijk niet zou willen… Wat als hij binnen dit en tien jaar ook bij Oprah op de bank gaat zitten?

As we speak doe ik dus ook niet shop ‘till you drop. Desondanks de solden. Misschien trek ik binnenkort – op een minder mooie dag – wel eens met mijn liefje richting Trier, want naar het schijnt is er daar wel een fijn winkelcentrum. Nee, eigenlijk ben ik niet helemaal eerlijk, ik kocht wel twee paar schoenen vorige week. Eén paar slippers en een paar sandaaltjes. Voor geen geld. Alleh, voor bijna geen geld.

As we speak luister ik dus ook niet zo vaak naar muziek. Niet bewust althans. De radio staat hier best wel vaak (lees: zo goed of altijd) op, maar het is niet zo dat ik bewust naar nieuwe dingen op zoek ben. Wel heb ik op #rw16 een paar (voor mij) nieuwe bands ontdekt, waaronder Puggy, waar ik zeker meer van wil horen.

Een versie van op Rock Werchter vond ik niet, dus moet je het maar even met deze doen. Maar hey, ’t is ook goed hoor, hierboven. :)

As we speak ben ik nogal aan het lezen geslaan. Nog altijd in “De waarheid over de zaak Harry Quebert”, met als doel om ‘m nu toch eindelijk (!!) wel eens uit te lezen. Het is immers al de derde keer dat ik eraan begin. Stttt, niet doorvertellen…

En jij? Heb je verlof? Waaraan spendeer jij jouw tijd?

Tags:

3 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Copyright © 2014-2022 De wereld van Arthur All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.