1

As we speak, deel 2

Posted by A_nnick. on 26 november 2014 in As we speak |

Ongeveer een maand geleden liet ik de eerste “As we speak” op jullie los.  Hoog tijd voor een tweede, me dunkt.

Lezen: behalve de boeken (“Later begint vandaag” en “Helpen bij verlies en verdriet”) van Manu Keirse, die ik MOET lezen omwille van veel-te-snel-naderende-examens, heb ik nog maar belachelijk weinig boeken opengeslaan.  Ik zit ergens halverwege in het boek “Voor Emma” dat geschreven werd door Tony Reynders, papa van één van de verongelukte kinderen tijdens de busramp in Sierre.  Tranen met tuiten heb ik al gelaten tijdens het lezen.  En mezelf vragen gesteld.  Over hoe het mogelijk is dat er zoveel onduidelijkheid kan zijn omtrent dit ongeval.  Kies vooral zelf hoe je ongeval interpreteert.  For your information, met voorgaande zin neem ik geen standpunt in, laat dat duidelijk zijn.

Naast “Voor Emma” ben ik begonnen aan “Shopaholic naar de sterren” van Sophie Kinsella.  Ik telde de dagen bijna af tot dit boek verscheen.  En aangezien ik aan de bron zit, kon ik er al op day one mijn tanden in zetten.  Intens genieten doe ik van de boeken van Sophie Kinsella.  Heerlijke lichtvoetige schrijfsels, die mij oprecht aan het (glim)lachen maken.  Stiekem zou ik misschien ook wel een beetje een Becky Bloomwood willen zijn.  Shoppeeeeen !  (jap, helemaal besmet door San, schaam op haar !)

Eten: was gisteren helemaal geen opgave, integendeel.  Lang leve mama’s ovenschotels als we op de boerderij langsgaan.  Esperolletjes mè witloof, echte boerenkost, maar overheerlijk.  Voor vanavond  heb ik wortelstoemp met cordon bleu voorzien.  Simpel, maar lekker.  Sorry Pascale (Naessens), maar ik hou me niet altijd aan wat jij vooropstelt.

Tv: veel verder dan kijken naar “Het Journaal” kom ik hoogstwaarschijnlijk niet, “Thuis” buiten beschouwing gelaten, want da’s echt wel ’n must see !  Lang leve de digicorder, want zo moet ik “Ook getest op mensen” niet missen; iets over burn out, zeker kijken !  Andere series en films gaan hoofdzakelijk volledig aan mij voorbij, maar van een goeie muziekdocu op 8 word ik wel ongelooflijk blij.

Muziek: met het schaamrood op de wangen moet ik toegeven dat ik een pareltje van een lied niet op mijn 100 all-time favorites geplaatst heb.  De stemmen van de zusjes Cappaert doen me helemaal smelten.  Bij deze: https://www.youtube.com/watch?v=Pbp5dnph8j0 

PC: behalve voor het bloggen (dat stilletjesaan wel wat verslavend wordt), het maken van mijn portfolio en het opzoeken/afdrukken van samenvattingen, wordt mijn PC tegenwoordig vooral gebruikt door Siem om “Minecraft” te spelen en door Yana om gewoon wat te surfen.  En ook: om online te bankieren.  Waar is de tijd dat ik daar ’s avonds nog voor naar de bank holde ?  Thank God voor online bankieren !

Shop ‘till you drop: wegens veel-te-veel-te-doen-in-veel-te-weinig-tijd beperkte het shoppen zich deze maand tot de aanschaf van een bijzonder mooie zwarte jumpsuit, rode pumps (die ik drie dagen later terugbracht omdat ze een maat te groot waren) en een mooi bloesje.  Wat ik nog wil is een dieprode bolletjesketting.  Iemand ?

Wishlist: een piano !  Staat al heeeeel lang al heeeeel hoog op mijn wishlist. Maar zolang de verzorgtafel voor Arthur een gedeelte van onze living inpalmt, is er hier geen sprake van.  En toch ga ik straks even langs bij Piano’s Maene die – alweer thank God – een filiaal openden in SDW, bijna net om de hoek,  om helemaal weg te dromen bij zoveel schoonheid.

Uitkijken naar: het weekje thuis (in de Ardennen) met ons gezinnetje.  Nog exact 18 dagen werken, de weekends en de twee dagen educatief verlof niet meegerekend.  En hopen op hopen sneeuw.

Hoe zit het bij jullie ?

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Copyright © 2014-2022 De wereld van Arthur All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.