3

#boostyourpositivity (1)

Posted by A_nnick. on 30 september 2015 in Random |

bypJeeeuuj!  Vreugdedansjes!  Taart!  Vuurwerk!  Kelly trok begin deze week de nieuwe #boostyourpositivity-campagne op gang.  Voor het hoe en wat klik je best op de link in de voorgaande zin want Kelly kan het zoveel beter uitleggen dan ik.  Vergeet daarna niet terug te komen, want hier kan je zien hoe ik mijn invulling aan het eerste thema geef.

Ontbijt dus.  En ochtendrituelen.  Dat zou je moeten onthouden hebben uit wat je in Kelly’s uiteenzetting gelezen hebt. :)

Ochtendrituelen ten huize Demedts.  Dat ontbijten houden we voor een andere keer.  De hup-uit-je-bed-uren variëren nogal gelang het aantal mensjes er in ons huis vertoeven.  De enige constante is dat ik ALTIJD eerst opsta om alles klaar te zetten.  Het ideale scenario ziet er als volgt uit:

06.40: De wekker loopt af.  Bibi springt haar bed uit, huppelt de trap af en gaat – met aangepaste ochtendlectuur – haar blaas ledigen.

06.45: Terug naar boven, richting badkamer.  Douchen, tanden poetsen & kleren aan.

07.00: Het lief wakker maken, om daarna met een rotvaart naar de keuken te hollen om ervoor te zorgen dat zijn eten klaarstaat.  Mezelf ook een boterham smeren en een tas koffie drinken.

07.15: Arthur wakker maken en het lief uitzwaaien.

Tot zo ver het ideale scenario.  Meestal is het zo dat Arthur gelijktijdig met mij wakker wordt en op dat moment vaak letterlijk een blok aan mijn been is.  Het manneke met de af en toe dwarse buien wil ’s morgens niet altijd op het potje gaan, wat soms voor het nodige gezeur en gezaag zorgt.  Maar hey, mama’s zijn baas, dus zal. hij. op. dat. potje. gaan.  Punt.  “Mamaaaa, pipi’tje”, zegt hij nadien zo fier als een gieter.  I admit, meneerke wordt na zijn potjesmoment regelmatig met zijn flesje melk voor de tv gezet om naar Zigby en consoorten te kijken.  Dankjewel, Studio 100.  En dankjewel digicorder om al die afleveringen op te nemen.  Waarna ik het lief zijn eten klaarmaak en hem samen met Arthur uitzwaai.  Als Arthur het hier voor het zeggen zou hebben, zou hij daarna liefst al zijn speelgoed uithalen om te spelen.  Ook dat is een no-no op weekdagen, want hij gaat sinds september naar school.  Allebei richting badkamer dus om ons te wassen, tanden te poetsen, kleren aan te doen om daarna samen te ontbijten.  In verband met die kleren: ik ben zooooo blij dat hij de kleren aantrekt die ik ‘m geef.  Oef.  Zo rond kwart over acht vertrekken we te voet richting school, waar hij om de één of andere reden ook nog eens naar het toilet wil gaan.  Geen probleem, ware het niet dat hij altijd op het Nemo-toiletje wil gaan, omdat die vis ook op zijn boekentas staat.  Na veel vijven en zessen gaat hij op één van de twee toiletjes naast dat van Nemo, “want da’s ook nie ver eh, mama”. :)

Dit alles maakt dat ik rond twintig voor negen terug thuis ben en op een dag als vandaag de kookpotten uithaal om tegen vanavond een verse ovenschotel op tafel te toveren.  Ahja, want ik begin met mijn stage.  Spannend !  En een beetje stressy, want zo ben ik dan ook wel weer.

Hoe zit dat met die ochtendrituelen van jullie?  Laat gerust je linkje na in een reactie en dan kom ik wel eens piepen.

EDIT: Ik schrok zonet nogal van het aantal bloggers dat zich inschreef voor de tweede #boostyourpositivity-campangne.  Zotjes !

NOG ‘N EDIT: ben je benieuwd naar wat ik met de Instagramchallenges aanvang?  Hier moet je zijn.

EN DE LAATSTE EDIT: Ik vind mijn zelfontworpen #boostyourpositivity-banner wel knap.  En jij mag ook zeggen wat je ervan vindt. :)

Tags: ,

3 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Copyright © 2014-2022 De wereld van Arthur All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.