1

Getest: Emma’s Kitchen

Posted by A_nnick. on 5 maart 2017 in Getest |

Je zag het een tweetal weken geleden waarschijnlijk al op Instagram passeren: samen met Sofie en Evelien werd ik uitgenodigd om Emma’s Kitchen te verkennen. Ik ga hier niet onnozel over doen: ik sprong een gat in de lucht, want het is Heel! Erg! Fijn! om als “kleine blogger” ook eens van de partij te mogen zijn op één of ander event. Hop, wij naar Antwerpen dus!

Photocredits: www.elle.be

Photocredits: www.elle.be

 

Emma. Who?

Emma ontsproot uit het brein van drie copains die hun kijk op voeding met de wereld willen delen. Emma is een gezonde, vrolijke dame die volop in het leven staat. Van hieruit vertrokken Pascal (iemand moet de baas zijn, toch?) en zijn vrienden om hun concept vorm te geven. Na een lange zoektocht (want zo’n zaak zet je nu eenmaal niet in één twee drie op poten), kwamen ze tot de conclusie dat ze resoluut voor “snelle” en “uitgebalanceerde voeding” zouden gaan.

Concreet? Bij Emma werkt de kok met natuurlijke ingrediënten, goede vetten en goede voedselcombinaties. Ik moet toegeven dat ik niet altijd even bewust kook en dus regelmatig teveel minder goede vetten gebruik en ook niet altijd voor “goede” voedselcombinaties (denk: patatjes, groensels en vlees*) ga, dus was ik heel benieuwd naar wat ze daar bij Emma onder verstaan.

Goede voedselcombinaties

Bij Emma’s Kitchen wordt geprobeerd om goede combinaties te maken tussen proteïnen en koolhydraten. Daarnaast willen ze snelle koolhydraten vermijden. Je zal er dus geen aardappelen of brood vinden, maar wel producten waarin trage koolhydraten zitten. Zoals quinoa.

Pascal heeft ons niet verteld dat koolhydraten slecht zijn, laat dat duidelijk zijn. Koolhydraten – en dat wist ik zelfs – zijn noodzakelijk voor het lichaam en zitten voornamelijk in groenten. En dat hebben ze bij Emma ook door. Alle maaltijden – eerlijk is eerlijk: de keuze is niet gigagroot, maar er is wel voldoende voor handen – bestaan voor 2/3 uit groenten. Groenten die Heel! Erg! Goed! bereid zijn, trouwens.

En in de praktijk?

Ik denk dat ik wel mag spreken voor Sofie, Evelien en mezelf als ik zeg dat we lekker gegeten hebben. Ik koos voor de juicy beef. Een vijftal minuutjes later kwam Pascal het gevraagde slaatje al brengen. Vijf minuten later, inderdaad, want in de keuken beschikt de kok over een hoogtechnisch snufje waardoor ze het vlees enkel maar in het masjien moet stoppen en op een knopje moet drukken. Zonder extra vetten toe te voegen. Echt. 1 minuut en 54 seconden later is het vleesje klaar. Saignant. Zoals ik het wou. De kok was niet weinig trots toen ze me liet proeven. En het mag gezegd worden: een steak vol smaak en lekker sappig. Scoooooore!

Naast de steak vond ik ook nog worteltjes, rode kool, rode biet, radijsjes, spinazie, kerstomaatjes en broccoli in mijn gerechtje terug. Yum!

En dan dessertjestijd! Hiervoor werken ze bij Emma’s Kitchen samen met Madam Bakster. Goede keuze. Definitely. Madam Bakster staat voor alles behalve geraffineerde suiker, dierlijke producten, tarwe en kunstmatige smaak- en bewaarmiddelen. Het resultaat? Een dessertenbordje om u tegen te zeggen. Vooral de Sunny Lemon Pie heeft mijn hart gestolen. Hoe ze het maakt? Geen idee. Waarmee? Leest gerust verder: avocado, citroensap, amandelen, havermout, kokosolie, esdoornsiroop, kokosroom, peannoten, pompoenpitten, lijnzaad, speltvlokken en rode vruchten. Yum. Again.

sunny lemon pie emma's kitchen madam bakster

Daarnaast kregen we ook de kans om de “yoghurttap” uit te testen. Identiek aan bier uit de tapkraan, maar dan met yoghurt. Bij Emma kan je zowel voor de traditionele yoghurt kiezen als voor de Griekse yoghurt. Daarnaast kan je opteren voor één van de drie toppings. Ik koos voor die met granola en kaneel en heb het me nog geen moment beklaagd.

yoghurt met granola en kaneel emma's kitchen

Getest en…

Goedgekeurd. Wat niet wil zeggen dat ik geen puntjes van kritiek heb. Pascal vroeg ons om kritisch te zijn en da’s dan ook wat we deden. Zo had ik moeite met het feit dat de broccoli in mijn slaatje volledig rauw was. Persoonlijk had ik het fijner gevonden mocht deze groente iet of wat gestoomd zijn zodat het iets sappiger was en daardoor aangenamer om richting slokdarm te vertrekken.

Een minnetje? Ik vond het jammer dat het eten in bakskes geserveerd werd, met plastic bestek. Het klopt in het concept van snel, maar ik vind het persoonlijk fijner om uit en mooi bord te eten. De bakskes zijn wel biologisch afbreekbaar, dat wel. Maar toch…

juicy beef emma's kitchen

Plus? De drankjes. Ik kende Jusré helemaal niet, maar jong, wat een smaakbommetje! Ter plaatse kreeg ik een Funny Bunny voorgeschoteld en in de goodie bag zat een Time Off. Een mengeling van 3 appels en 15 muntblaadjes. Top. Jusré biedt koudgeperste drankjes aan, naar het schijnt de meest geavanceerde methode om de voedingswaarde zo hoog mogelijk te houden.

jusré sapjes emma's kitchen

Plus? De ruimte. Niet gelekt en gelepeld maar een ietwat indrustriële look. Licht, met voldoende plaats om met grotere groepen samen te zitten, maar ook om gezellig met twee iets te gaan eten.

Nog een plusje? Ze geven wat ze beloofd hebben: healthy fastfood. Echt fast!

Ga ik terug? Zeker weten. Niet voor een romantische tête-à-tête met mijn liefste, daarvoor ken ik fijnere plekken, maar wel voor een snelle hap tussen het shoppen door.

Emma’s Kitchen vind je in Antwerpen, in de Groendalstraat nummerke 14. Of misschien zegt De Wilde Zee jou meer. :)

 

* En saus. Liefst veel…

Tags: , , , ,

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Copyright © 2014-2022 De wereld van Arthur All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.