1

random; #boostyourpositivity (1)

Posted by A_nnick. on 17 februari 2015 in Random |

Ik was razend enthousiast toen ik op de blog van Lilith zag dat februari een specialleke zou worden.  #boostyourpositivity.  Jawel.  Met iedere week een nieuwe opdracht.  Zalig !  Maar zie, we zijn (meer dan) halfweg februari en bibi hier heeft nog geen post geschreven.  Nog niet op de computer althans, want ze zitten wel al in mijn hoofd.

Opdracht 2 kwam de bloggerswereld binnengewaaid via Oon.  En gaat als volgt: Wat zijn jullie favoriete gezonde gerechten? Trekken jullie elke dag tijd uit om vers te koken? Doe je dat met plezier of is dat zo’n noodzakelijk kwaad? Vertel het ons! En ook: wat moeten mensen die niet graag in de keuken staan (of niet veel tijd hebben), maar wél graag lekker en gezond eten absoluut eens klaarmaken?

Hoog tijd dus om mijn keukengeheimpjes te delen.  Waaronder deze heerlijke toast champignon.  Klaar in no-time lekker gezond en overdreven lekker. :)

toast champignon

Nodig?  enkele sneetjes wit brood, 2 teentjes look, 1 sjalotje, 1 bakje Parijse champignons, boter, gehakte peterselie, peper en zout

Doen!  Look en sjalotjes versnipperen en aanbakken in wat boter, champignons in schijfjes snijden en aan de look & sjalotjes toevoegen.  Mooi opbakken en op het einde de gehakte peterselie toevoegen.  Wit (of bruin, je kiest zelf maar) toasten, champignonnekes erop en genieten maar !

 

 

Of wat dacht je hiervan?  Wok met kip.  Dit toverde ik al verschillende malen op tafel.  De lege wokpan achteraf sprak boekdelen.

Om snel even antwoorden op de andere vragen van Oontje: ik probeer om iedere dag vers te koken.  Wat niet wil zeggen dat frietjes van de frituur hier nooit op tafel komen.  Of pizza.  Sjjjtt, eigenlijk is zaterdagavond hier pizza-avond.  Temeer omdat ik pas rond 19 uur terug thuis ben na een dagje les in Brussel.  En dan hou ik mijn keuken graag proper.  Ideaal dus.  Maar voor het overige wordt hier echt vers gekookt.  Meestal met groentjes, patatjes en vlees.  Of pasta.  Of rijst.  Of noedels.  En (meestal) twee keer vis in de week.  Wat me naadloos bij mijn volgend favoriete gerechtje brengt: zalmmootjes in spek gewikkeld met noedels (dedie van de carrefour) en een groentenmix van broccoli, bloemkool en wortels.  Vers.  Uiteraard.  De noedels en de groentenmix spreken voor zich.  En in verband met de zalmmootjes: ik wikkel die even in spek, om ze daarna aan te bakken in een pan en verder te laten garen in de oven.  Graden en minuten verkrijgbaar op aanvraag.   Kwestie van niet alles prijs te geven. :)

Koken is voor mij trouwens allesbehalve een noodzakelijk kwaad.  Het geeft me rust na een drukke werkdag.  Groentjes in brunoise snijden?  Pure ontspanning !  Cupcakes versieren ? Ongelooflijk hard genieten !  En dan die gezichtjes van de kiennies én de hubbie.  Onbetaalbaar !  Jawel, Arthur eet ook met ons mee.  Onder het motto: eetn wuk da de pot schaft.  Of voor de niet-West-Vlamingen:  eten wat er op tafel komt.  Zoals ergens op deze blog staat, werd onze uk vorige zaterdag twee jaar en zijn zijn snijtanden ruim voldoende ontwikkeld om mee te eten.  En nog beter ?  Ik maak geen extra potten vuil.  Want eerlijk ?  Die afwas, da’s wel een noodzakelijk kwaad.

 

Meer info over de challenge vind je hier.  Ook alle andere bloggers die de uitdaging aangingen, staan op de site vermeld.

 

 

 

 

Tags:

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Copyright © 2014-2019 De wereld van Arthur All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.4, from BuyNowShop.com.