1

random; chronisch tijdsgebrek

Posted by A_nnick. on 12 november 2014 in Random |

Ik kreeg al regelmatig te horen dat studeren iets is voor studenten, niet voor mensen met een job en een gezin.  Achterhaald, inderdaad, dat vind ik ook.  Ja, ik studeer.  En ja, ik kan dat combineren met mijn gezin.  Dacht ik tot op heden.  Tot we vorige week zaterdag over de middag uitleg kregen over ons portfolio.  En over hoe we dit best uitvoeren.  En over competenties, en over sterkte-zwakte-analyses.  En – belangrijk – over de uiterste “indiendag”.  Ergens eind januari (als ik me niet vergis).

De combinatie werk-studie-gezin heb ik onderschat, dat geef ik grif toe.  Maar geen haar op mijn hoofd dat aan opgeven denkt.  Integendeel.  Ik zit nog altijd mooi op schema om mijn diploma gezinswetenschappen in drie jaar te halen.  Of dat lukt, hangt af van de vragen die ik op mijn examen zal  krijgen.  En van de hoeveelheid tijd die ik kan vrijmaken om te studeren.  Tijd die eigenlijk ook broodnodig is voor het legen van mijn strijkbakken.  Nope, geen strijkmanden meer, maar strijkbakken.  En planten die maar net genoeg en net op tijd water krijgen.  Maar … een gelukkige mini, en da’s wat telt.

Plannen dus.  Ooit zei ene Harvey Mackay “If you fail to plan, you plan to fail”.  En wie ben ik om dat tegen te spreken?  Plannen dus.  Om stukje bij beetje mijn strijk weg te werken.  Om een afspraak bij de kapper te versieren.  Om stukje bij beetje mijn eerste examens (begeleiding van gezinnen in crisisstituaties en persoonlijkheids-psychologie) van het tweede jaar op 6 december tot een goed einde te brengen.  Dat wordt dus studeren tussen de soep en de patatten door.  Genoeg geleuterd, gewoon doen !

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Copyright © 2014-2021 De wereld van Arthur All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.