6

random; de “ik-als-blogger”-tag

Posted by A_nnick. on 13 juni 2016 in Random |

Blog

Deze tag zag ik daarnet passeren bij Kimberley en ik vond het wel fijn om ‘m over te nemen. Gewoon omdat het mij wel even laat nadenken over wie ik als blogger ben. Want geef toe, dat bloggen bij mij, dat staat de laatste tijd wel op een heel laag pitje. Dat zie ik ook aan de cijfertjes waarmee Analytics me regelmatig mee om de oren slaat. Niet dat ik cijfertjes het allerbelangrijkste vind, absoluut niet, maar ik steek niet onder stoelen of banken dat ik het niet fijn vind als er hier wat (meer) volk over de vloer komt. Ma bon, ook dat keert wel weer. :)

Waar haal jij de meeste inspiratie vandaan?

Ik haal mijn inspiratie eigenlijk uit wat er zich op een bepaald moment voordoet. Dat kan een nieuwsfeit zijn dat me raakt, maar evengoed iets wat ik gegeten heb en superlekker vond en dus wil delen. Oorspronkelijk startte ik deze blog om Arthur later een inkijk te geven op zijn leventje als kleine uk, maar ondertussen vind je hier heel wat meer terug. Da’s te danken aan het feit dat ik graag schrijf.

Ik kan niet zeggen dat mijn blog over een bepaalde niche gaat, de thema’s die aan bod komen zijn echt wel ruim. Hoe meer je je op een bepaalde niche richt, hoe gerichter je bezoekers zullen zijn, wordt wel eens gezegd. Maar eerlijk? Ik schrijf gewoon graag over de dingen die ik leuk vind. En dat zijn toevallig veel verschillende zaken. :)

Wat eet of drink jij tijdens het bloggen?

Momenteel is dat een glas water. Omdat je lichaam nu eenmaal veel water nodig heeft. Eten tijdens het bloggen doe ik eigenlijk bijna nooit, want dan moet ik dat achteraf ook nog eens opruimen. Smospot hoor, ik.

Als jij een jaaroverzicht maakt over je blog, wanneer begin je daar dan mee?

Jaaroverzicht? Oink? Nog nooit gedaan. Ik weet ook niet goed wat er met de vraag bedoeld wordt. Gaat het a) over een jaaroverzicht waarin je weergeeft wat het afgelopen jaar de meest gelezen, meest leuke, meest… blog was? Of gaat het over b) een overzicht voor het komende jaar?

Ook dat laatste doe ik niet hoor. Waar ik me wel al aan gewaagd heb, is aan een opstellen van een maandkalender. Wegens het vele studeren, stage lopen en huishoudelijke klusjes, heb ik die planning nog nooit helemaal volgehouden. Ik ben wel van plan om er binnenkort weer eens wat meer regelmaat in te steken. Beetje bij beetje.

Wat is het meest waardevolle dat jij als blogger geleerd hebt?

Dat ik de lat niet te hoog moet leggen: het bloggen moet vooral ontspannend blijven. Vandaar dat de regelmaat zo af en toe wel eens zoek is…

Dat het wel ok is om je kwetsbaar op te stellen. En toch durf ik bepaalde blogs die nu nog in concepten staan, niet te publiceren…

Wat is voor jou het beste moment om te bloggen?

Ik blog liefst op het moment dat het stil is, zodat ik niet constant “mamaaaa!”, “Anniiiiiick” of aanverwanten moet horen. Ik zweer het je: soms moet ik op vier plaatsen tegelijkertijd zijn.

Bloggen op het moment dat het stil is, wilde vroeger zeggen: op momenten dat Arthur sliep, Yana naar de scouts was en Siem tegen een bal sjotte. Nu blog ik vooral ’s avonds – met vandaag als uitzondering, knal op de middag (omdat ik geen zin heb om mijn keuken aan de kant te doen).

Wat zou je nog willen bereiken als blogger?

Eerlijk is eerlijk: ik zou het wel fijn vinden moest mijn blog nog meer bezoekers trekken.

Daarnaast ben ik blij met mijn manier van bloggen: ik heb een eigen stijl ontwikkeld en ik ben niet overstag gegaan voor de vele samenwerkingen, reviews, winacties en dergelijke die ik momenteel bij heeeeeeel veel andere blogs zie verschijnen. Elk zijn ding natuurlijk, maar ik vind het – net zoals Kimberley – veel fijner om gepersonaliseerde blogs te lezen. Vooraleer mij hier iemand zegt dat ik dat toch ook doe: da’s correct. Af en toe passeert hier ook eens een review/winactie de revue, maar da’s dan gewoon omdat ik echtigecht achter het product of dienst sta. Ik kan me niet voorstellen dat je alles “waauw” en “cool” en “top” en “chique” en “komaan, je moest al in de winkel zijn om dit te kopen” vindt. Mijn mening, bloglezerke, mijn mening.

Wat ik nog wil bereiken? Wat meer regelmaat in het bloggen. Ik weet het, het is een beetje in tegenstelling tot wat ik enkele alinea’s hierboven verkondigd heb, maar het is wel zo. Ik wil kunnen zeggen dat er blogs verschijnen op vaste dagen: pakweg de maandag, woensdag en vrijdag. Ma bon, dat zien we dan wel weer.

Voel jij je vaak onzeker na het publiceren van een artikel?

Soms wel, maar meestal helemaal niet. Ik schrijf wat ik schrijf en hetgeen waaraan ik twijfel blijft gewoon in concepten staan.

Heb jij veel contact met collega bloggers?

Eigenlijk te weinig. Ik deed wel al eens van minibloggermeeting met enkele andere bloggers, maar daar blijft het zo wat bij. Ook heb ik wel al bloggers ontmoet tijdens bepaalde events en volg ik hen sindsdien wel via hun social media-kanalen, maar IRL heb ik te weinig contact met medebloggers. Maar hey, ’t schoolken is zo goed als afgelopen, dus heb ik op zaterdag plots weer zeeën van tijd.

Wat voor muziek of welke tv zender heb je het liefst aan onder het bloggen?

Vaak staat hier gewoon Radio 1 op. TV-kijken en bloggen op hetzelfde moment kan ik niet aan. Multitasken is gewoon niet echt aan mij besteed.

Op welke dag ontstaan bij jou de meeste artikelen?

Wat een vraag! Ik moet je het antwoord echt wel schuldig blijven, want ik heb hoegenaamd geen dag waarop bij mij de meeste artikels ontstaan. Ideeën kunnen bij mij op de meest vreemde momenten opborrelen en dan noteer ik gewoon een staakwoord in mijn smartphone zodat ik er eens iets rond kan uitwerken. Op sommige dagen is er ook gewoonweg geen inspiratie, kan ook. Ik heb mezelf niet de verplichting opgelegd om iedere dag te bloggen omdat ik weet dat het dan op niets uitdraait en dat ik – moest ik iedere dag bloggen – geen kwalitatieve blogs meer aflever.

Op welk artikel op je blog ben jij het meest trots?

Het artikel waarin ik pleitte voor het inschakelen van een psycholoog blijf ik één van mijn meest beste artikels vinden. Deels omdat ik me kwetsbaar opgesteld heb en ik dat ook bij anderen een heel erg mooie eigenschap vind, maar vooral omdat ik er – via mail – heel mooie reacties en verhalen van anderen op gekregen heb. Hartverwarmend om te zien dat je soms dat ene duwtje voor de andere kan zijn.

Waarom zou iemand een blog moeten starten?

Ojooooo, nog zo’n moeilijke vraag. In de eerste plaats omdat je graag schrijft en dat met anderen wil delen, omdat je het leuk vindt om artikels met op het www te zwieren, omdat het jouw manier van ontspannen is,…

Wie zou jij willen vragen deze tag ook in te vullen?

Ik ga er geen namen op plakken, want dan kan het zijn dat het als een verplichting overkomt en dat wil ik niet. Feel free dus om ‘m over te nemen en laat het zeker achter in de comments zodat ik ook eens een kijkje kan komen nemen.

Tags:

6 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Copyright © 2014-2022 De wereld van Arthur All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.