0

random; oe ist ?

Posted by A_nnick. on 21 november 2014 in Random |

Koppen – of toch één van de reportages die gisteren uitgezonden werd – won het gisteren van mijn boeken.  Sorry Manu Keirse, ik haal mijn schade vanavond wel in.  Nadat ik frietjes gegeten heb.

Over Koppen dus.  En over West-Vlamingen. En over waarom ze zwijgen.  Met Kamagurka – als rasechte West-Vlaming – als reportagemaker.  Kijk gerust zelf.

http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/videozone/programmas/koppen/2.36540 (en kies bij “afzonderlijke fragmenten” voor het tweede “Oe ist?  Waarom zwijgt de West-Vlaming?”)

En praat.  Want als er één ding is wat ik ondertussen geleerd heb, is dat praten helpt.  Het helpt je om je relatie terug op de rails te krijgen, om niet zomaar doelloos naar de tv te kijken, om op je laptop te tokkelen of om te twitteren of whatever.  Of doe zoals vrienden van ons gedaan hebben: weg met die tv !  Eerlijk ?  Dat lijkt me nu net iets te drastisch.  Ik wil minstens één keer per dag het nieuws ‘gezien’ hebben.  En ja, I admit, ook mijn dagelijkse portie ‘Thuis’ zou ik maar moeilijk kunnen missen.  Zo hebben we toch allemaal onze kleine geheimpjes, niet ?

En voor de rest ?  Neem een goed glas wijn, wat blokjes kaas en – als je dat echt wil nog wat mosterd en selderijzout – en luister naar het antwoord van de andere op jouw vraag “Oe ist?”.  En praat.  Want praten helpt.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Copyright © 2014-2022 De wereld van Arthur All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.