6

random; over de Liebster Award

Posted by A_nnick. on 24 september 2015 in Random |

liebster awardMohow zeg, een Award.  Eentje met de grote A.  En een grote L.  Ahja, van Liebster.  Eventjes kort uitgelegd voor hen die ‘m nog niet kennen: door middel van deze award leer je andere bloggers een beetje beter kennen.  Ik kreeg ‘m zonet door van Evelien (jahaaa, dedie van het ontbijtje in de ikea) en ga nog eventjes nadenken naar wie ik ‘m straks gooi.

De bedoeling is ook dat je zelf nieuwe vragen opstelt voor de persoon die je tagt.  Hah, plezier verzekerd.  Gniffelgniffel.

Bon, de vragen dan.  En ook niet onbelangrijk: de antwoorden.

Welke huishoudelijke taak vind je absoluut niet leuk?

Euhm, mag ik er hier maar eentje noteren?  Dan ga ik resoluut voor het afnemen van het stof.  Want daarna moet de vloer sowieso ook geveegd/gestofzuigd worden.  ‘k Ben al blij dat we niet zo van die ik-wil-alles-aan-iedereen-tonen-en-zet-dus-alles-op-een-kast/plankje-mensen zijn.  Maar zelfs dat neemt niet weg dat er geen stof afgenomen moet worden.  Zo hebben we een muur met kaders en kinderschilderijen en ook daar vinden stofbeestjes het fijn vertoeven.  Meest hatelijk karwei ever, dus.

Wat is je favoriete bezighouding op een regenachtige zondagnamiddag?

In de maanden maart tot en met november zullen dat zeker en vast de wedstrijden F1 zijn.  I-de-aal tijdsverdrijf op zondag.  Zeker omdat Arthur dan meestal nog een dutje doet en ik mijn handen echt “vrij” heb.  Op de niet-wedstrijddagen (en die zijn er ook) en de niet-slaapdagen sla ik regelmatig met Arthur aan het bakken.  Zo heb ik mijn hart verloren aan cupcakejes en lollypops.  Veel werk, ja, maar zoooo plezant!  Ook een goed boek kan mij bekoren, alhoewel ik de afgelopen twee jaar eerder met mijn hoofd in een cursus dan in een goed boek zat.  Nog een jaartje ofzo en dan is mijn pile of shame weggewerkt.  Denk ik.

Van welk seizoen hou je het meest?

Zeg, Inge, kon je een nog moeilijkere vraag stellen?  Stiekem vind ik ze allevier even leuk, maar als ik dan toch moet kiezen, dan ga ik voor de winter.  Winter in Dardenn, met een overload aan sneeuw die blijft liggen (en dus niet bruin en zompig wordt), uren glijplezier en daarna een warme chocomelk aan het haardvuur.  Sneeuwballengevechten en rode neuzen, verkleumde handen en hartverwarmende knuffels.  Schoon, al zeg ik het zelf. :)

Als je, ongeacht de kostprijs, een vakantiebestemming mocht kiezen, waar ga je dan heen?

Mijn lief en ik zeggen al heel lang dat we naar Cuba willen.  Zonder Arthur.  Gewoon wij twee, zo voor een week of drie weg van alles wat er zich hier afspeelt.  We zouden graag gaan rondtrekken en oude auto’s gaan bekijken.  Cocktails drinken op het strand en de Hemingway-route afstappen.  Havana (dat trouwens UNESCO Werelderfgoed is) bezoeken en rondlopen op een tabaksplantage.  Rekeningnummer op aanvraag.

Verklap me je favoriete zoete zonde.

Voor dingen waarin chocolade verwerkt zit, mag je met ALTIJD wakker maken.  Zelfs ’s nachts.  Adres ook op aanvraag.  Ik ben vorige week zelfs gezwicht voor een donut.  Met chocolade natuurlijk.  Vanbinnen en vanbuiten.  Met een sticky brownie kan je me plezieren, alsook met een verrukkelijke moelleux.  De allerbeste moelleux at ik trouwens een jaar of vijf geleden in Sospel.  Ahja, de taarten die ze bij Suffys verkopen, staan bij mij ook hoog aangeschreven.

Trouwen of samenwonen?

Trouwen, zonder twijfel.  Dus liefje, als je dit leest…

Onthaalmoeder of crèche?

Arthur bracht bijna twee jaar door in de kribbe en we raden het iedereen aan.  Hier.  Caroline & co zorgden voor hem als was het hun eigen zoon.  En die werkjes die ze maakten.  Reuzefijn om die iedere keer in ontvangst te mogen nemen.  Caroline & co: ik heb het jullie al verschillende keren gezegd en ik blijf erbij: als er een Nobelprijs voor kribbes zou bestaan, dan weet ik aan wie ik ‘m moet geven.

Is er een verzorgingsproduct dat je absoluut niet kan missen?

Tandpasta.  En crèmespoeling.  Zonder dat laatste is mijn haar ondoorkambaar.  Als het op beauty aankomt, dan kies ik voor mascara.  Dat dat kleine borsteltje voor een wereld van verschil kan zorgen, ahja.

Heb je een bepaald lied dat je kan linken aan een bepaalde gebeurtenis uit je leven?  Welk lied is dat en aan welke gebeurtenis link je het?

Ja.  Heel veel liedjes eigenlijk.  Als ik er mijn 100 favorieten bijneem, kan ik ze blijven opsommen.  Een greep uit het aanbod volgt hieronder.

– Je pense à toi van Axelle Red.  Dit liedje werd gespeeld op de doopviering van Arthur.  No need to explain.

– La Primavera van Sash.  Omdat het me doet denken aan de fijne tijden met mijn broeries.  Van het rond de keukentafel rennen, over met BMX’jes van de keihoop vlammen tot cakedeeg maken en dat dan stiekem achter de zetel opeten.  Heerlijk.

– Beautiful Noise van Neil Diamond.  Saint-Germaintijden for the win.  Uuuuuren en redelijk wat schoenen heb ik er versleten.

– De Roos van An Christy.  Dit lied brengt me terug naar toen ik een jaar of twaalf was en in het tweede middelbaar in het Sint-Aloysiuscollege zat.  We hadden er een bezinningsdag en één van de pastoors die de dag begeleidde, liet ons De Roos horen.  Kippenvel.  Nog altijd.

– Mr Rock ‘n’ Roll van Amy McDonald.  Vooral voor deze zin: “I wish I knew you, I wish I knew you before”.  We schrijven 2008, zo rond de tijd dat mijn lief en ik een koppel werden en ik me vaak afvroeg waar hij zo lang gebleven was.  Reuzeblij dat hij er nog altijd is trouwens.  Lief, lees vraag zes nog eens. :)

Benieuwd naar meer liefjes liedjes en verhalen?  Vraag maar raak.

Wat is jouw favoriete ontbijt?

Fruitsap.  Veel en versgeperst.  Griekse yoghurt en volkoren cornflakes.  Eitjes, in al zijn vormen.  Met spek.  Knapperige pistolets en een ovenverse croissant.  Kaas, hesp, zalm, brie, tomaatjes en mozzarella en hopen fruit.  Een glaasje bubbels.  En een tas goeie koffie.  Met een minitaartje als het even kan?  Dat alles liefst niet bij mij thuis, zodat ik de afwas niet aan mijne rekker heb.

 

En nu.  Wie ga ik taggen?  *tromgeroffel*

Liese en Stéphanie en Sarah en Ellen.

De vragen:

Waarom ben je begonnen met bloggen?

Vertel mij eens iets over je meest gênante momentje.  Eerlijk eh.

Wat is je favoriete quote/gedicht/tekst aller tijden?

Wat lust je helemaal niet?

Welk boek kan je blijven herlezen?

Met welke zanger/politicus/acteur/… zou je wel eens op café gaan?  Waarover zouden jullie het dan hebben?

Wat mag de sint jou brengen?

Waar kan je onnoemelijk veel geld aan uitgeven?

Wat is de laatste foto die je met je telefoon genomen hebt?

Heb je een tip voor mij?  Zo ja, welke?  En waarom?  (Dit is één vraag, jahaaa.)

Tags:

6 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Copyright © 2014-2022 De wereld van Arthur All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.