0

random; over diene eerste schooldag (in het kleuterklaske)

Posted by A_nnick. on 1 september 2016 in Random |

Klopt, tinernet werd vandaag al overspoeld door mama’s die iets over diene eerste schooldag te vertellen hebben. Ik ben ook zo’n mama, jap.

Onzen Arthur zag het al heeeeeelemaal zitten om naar de wolkenklas te trekken. En al zeker sinds hij maandagavond eens op verkenning mocht gaan in zijn klasje. Hij wou er zelfs overnachten, maar dat vond juf Elisa dan weer geen zo’n goed idee. Zelfs niet als ik ’s morgens verse koffiekoeken zou komen brengen. Tssss, die juffen, ’t zijn er toch ook niemeer gelijk vroeger zu… :)

Vandaag was dus D-day. Mijn lief had gevraagd of hij wat later op zijn werkplek mocht verschijnen zodat hij kon meegaan om Turie af te zetten. Geef toe, toch fijn voor een kind als zowel zijn mama als zijn papa aanwezig kunnen zijn op 1 september? Arthur beaamt volmondig.

Starten deden we op de speelplaats – nadat we onszelf op een koffietje getrakteerd hadden. Al snel kreeg Arthur Odiel in het oog, waarop we luidkeels “Eilaaa, Odiiiieeel!” hoorden. ’t Kind van zijn moeder, dat manneke… In no time waren ze alweer zotjes aan het doen. Dat belooft voor het aankomende jaar.

partners in crime

Iets laten arriveerden alle leerkrachten. Volleeeeedig in vakantiestemming. Letterlijk in vakantiestemming: ze waren gewapend met zonnecrème, een zonnebril tot zelfs zwemvliezen toe. Nadat ze uit volle borst het Sint-Pauluslied gezongen hadden, werd het stilaan tijd om naar de klasjes te vertrekken. Arthur vertoeft dit jaar – zoals eerder al gezegd – in de wolkenklas. Alle klassen kregen een nieuwe naam en ook de school hanteert een totaal nieuwe manier van werken. Ik laat jullie er snel wel meer over weten. Ojaaa, trekt gerust aan mijn mouw, mocht ik het vergeten. Gezwind ging meneerke naast Odieleke (hajaa, naast wie anders?) zitten, maar algauw kwam hij nog eens terug voor een keppe. En voor nog één. En nog één. Stoere man, klein hartje, die uk van ons. Traantjes vloeiden er echter niet. Stoere man, die uk van ons. :)

Juf Elisa wist me vanavond (zo rond een uur of drie, want dan is de school al uit) te vertellen dat Arthur een reuzefijne dag achter de rug heeft. Op naar meer van die dagen!

Waarmee ik mijn dag gevuld heb? Met een ontbijtje in de razenddrukke Ikea. Nope, niet alleen, want ik had Evelien uitgenodigd om met me mee te gaan. Haar Ella ging vandaag echt voor het eerst naar school. Omdat ik weet hoe hard mamahartjes tekeer kunnen gaan, dacht ik dat ik zo misschien een beetje haar gedachten zou kunnen verzetten. Winwin toch? Ik een ontbijtmaatje en zij niet de hele tijd met haar hoofd bij Ella. En een fijne babbel. Alweer. We wachten dus echtigecht zo lang niet meer eh? :)

De rest van de dag werd in beslag genomen door project Living. Opruimen tijdens de vakantie is er een beetje (veel) bij ingeschoten, waardoor ik echt wel eens een inhaalmanoeuvre mocht gaan ondernemen. En ik geef toe, het zorgde zowaar voor rust in mijn hoofd.

rommeltje

living opgeruimd living opgeruimd 1

 

Hoe verliep de eerste schooldag bij die koters van jullie? En wat vrat jij (uit)?

Tags: ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Copyright © 2014-2022 De wereld van Arthur All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.