7

random; over dingen die ik regelmatig zeg als ik in de auto zit

Posted by A_nnick. on 9 februari 2016 in Random |

car
Ik ben heel verdraagzaam.  Vind ik.  Alhoewel ik mezelf er al meermaals op betrapt heb, dat ik in de auto wel eens teen en tander roep naar de chauffeur voor mij.  Een bloemlezing.

– E roend punt pak je wel langs den andere kant eh.  Als de chauffeur voor mij langs links het rondpunt oprijdt.  Hoe is het toch mogelijk?  Er staat toch zo’n verkeersbord waar je onmogelijk naast kunt kijken?

– Je meug ier wel fiftig eh?!  Als de chauffeur voor mij op z’n dooie gemakske (lees: aan twintig) door de dorpskern rijdt.

– Surjeus!?  Riedt anders eki i me gat!  Als de chauffeur achter mij bumperkleven tot z’n favoriete activiteit uitgeroepen heeft.

– Moej gie nie flisjn?  Als de chauffeur voor mij links of rechts afslaat zonder zijn richtingaanwijzer te gebruiken.

– ‘t Is ier wel mo dertig eh?!  Als de chauffeur achter mij mij met een rotvaart voorbijsteekt.

– Voewuk fring je gie nu?  Als de chauffeur voor mij plots zonder reden op z’n rem gaat staan.

– ‘t Is groen, zet’an!  Als de chauffeur voor mij niet weet dat hij mag verderrijden als het verkeerslicht terug op groen springt.

– Moat, ot rood is, moej stopn.  Als de chauffeur voor mij denkt dat het rode licht voor ‘m niet geldt.  Dommerik!

– Moej gie nie flisjn?!  Al vermeld, ik weet het, maar je weet maar half hoeveel chauffeurs het vertikken om hun richtingaanwijzer te gebruiken.

– Ried eki reks!  Als de chauffeur voor mij op de autosnelweg hardnekkig op het tweede baanvak blijft rijden.  Fyi, ik rij daar ook, maar enkel en alleen als ik die auto op het eerste baanvak wil inhalen.  Voor het derde baanvak heb ik nog altijd een beetje schrik…

Herkenbaar?  Maak jij je er ook soms schuldig aan?  Wat roep jij zoal?

Tags:

7 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Copyright © 2014-2018 De wereld van Arthur All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.4, from BuyNowShop.com.