0

Random; over gelukkig zijn.

Posted by A_nnick. on 20 maart 2017 in Random |

Ik beloofde je vroeger (eind 2015 om precies te zijn) al eens om het wat uitgebreider over “gelukkig zijn” te hebben. Toen vertelde ik dat ik me deur de band genoomn eigenlijk wel gelukkig mag prijzen.

Waddisda eigenlijk, gelukkig zijn?

Die twee woorden samen opzoeken in een woordenboek, lukt niet. Ge moet het dus doen met de betekenis van het bijvoeglijk naamwoord gelukkig. Volgens Van Dale betekent het evenveel als “voorspoedig” of “door het lot begunstigd”. Ewel, ik ben gelukkig.

Ik ben nogal zot van Het Huis, een programma dat een tijdje geleden alweer te zien was op Eén. Tijdens één van de afleveringen was Tom Waes in het huis op bezoek. Op een bepaald moment zei hij iets waarin ik mezelf Heel! Erg! Hard! herkende.

Je moet op het juiste moment wat geluk hebben of een kans krijgen om je te bewijzen, maar dan moet je het wel nog doen. En daar ligt volgens mij mijn kracht. Ik spreek altijd over geforceerd geluk.

’t Is een zin die ik zelf ook gezegd zou kunnen hebben. Vaak – en ik hoop dat ik hiermee het lot niet tart – vind ik van mezelf dat ik oeresjanse heb. Maar – net zoals bij jou waarschijnlijk – krijg ik ook niet zomaar alles in mijn schoot geworpen.

Concreet. Wat maakt mij gelukkig?

Duust dingen kan ik hier opsommen. Doen? Ok!

de geur van een felle regenbui tijdens de zomer; een goeie gin; de hand van Arthur in de mijne; mijn lief die mij een zoen in mijn nek komt drukken terwijl ik het eten klaarmaak; liedjes; eten; een goed boek; ne warme choco; ‘t stoofke dat brandt; onze Siem die oprecht “merci” zegt voor wat-dan-ook; niet moeten aanschuiven richting mijn onthaalouders; dat ene kleedje wat je al zo lang wil, in de winkel zien hangen; een ganse dag in de welness doorbrengen; een berichtje van iemand van wie je het niet verwacht; reacties op mijn blog, jawel; mij in versgewassen lakens kunnen wentelen; eten (het feit dat dit er twee keer op staat, is geen toeval); festivallekes in de zomer; een boek waarin in me helemaal kan laten gaan; Yana die zo goed voor haar jongste broer zorgt; de radio opzetten en één van mijn favoriete nummerkes horen; de zon; de trein die op tijd rijdt; de juiste kassa kiezen; ’s morgens een hap koude spaghettisaus naar binnen werken; in de plassen springen; de was buiten kunnen laten drogen; weten dat ik binnen dit en een goed jaar in mijn eigen huis ga wonen, samen met het lief en de koters; schoenen met en zonder hakjes; de Franse taal; een zoen, zomaar; een ijsvrije autoruit, met dank aan mijn lief; Arthur “mama” horen roepen als ik thuiskom; ongestoord kunnen douchen, of nog beter: ongestoord in bad kunnen gaan, met een shitload aan badschuim; verse sneeuw; schriftjes, notebooks, stiften, kleurpotloden; uitslapen (hoe lang is dat trouwens al geleden?); de laatste parkeerplaats innemen;…

Mijn kleine gelukjes in bovenstaande lijst zijn trouwens opgesomd in willekeurige volgorde.

Wist gij dat het vandaag de Internationale Dag van het Geluk is? Wat maakt jou gelukkig?

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Copyright © 2014-2022 De wereld van Arthur All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.