2

random; over leefgroepbegeleiders

Posted by A_nnick. on 27 november 2016 in Random |

Een kleine drie weken terug was het mijn laatste dag in de leefgroep. Ik had het geluk om flex te mogen zijn en om al “mijn” kindjes nog eens te zeggen hoe graag ik ze zie.

Ik kijk met een glimlach terug op die intense twee maand leefgroepenwerking. Toegegeven, het was niet altijd rozengeur en maneschijn. Soms had ik eens een mindere dag, soms hadden de kinderen eens een mindere dag. Andere begeleiders ook, soms.

Er waren dagen dat ik ze – nu gaat het over de kiennies, lieve lezer, niet over de andere leefgroepbegeleiders – bij manier van spreken achter ’t behang zou willen plakken, of dat ik ze lang op de strafstoel wou laten zitten. Omdat ze niet luisterden, omdat ze andere kinderen pijn deden, over and over again, omdat ze opzettelijk hun beker met water morsten,…

Maar wat echt belangrijk is? Er waren heel veel dagen waarop ze mij zooo gelukkig maakten, doordat ze mij kwamen knuffelen op het moment dat ik de leefgroep binnenkwam, doordat ze mij spontaan een zoen kwamen geven, doordat ze wel deden wat van hen verlangd werd, doordat ze wel fijn op zichzelf/met andere kinderen speelden,…

Tijdens die twee maand heb ik oneindig veel respect gekregen voor die andere leefgroepbegeleiders. Zonder namen te noemen, ik heb Heel! Erg! Veel! van jullie opgestoken. Van jullie allemaal. Over hoe je sommige kinderen beter (niet) aanpakt, over hoe je op 1 2 3 kinderen op je hand hebt, over hoe je het kind dat niet wil slapen, toch zonder problemen in zijn bed draait, over hoe het kind dat niets lust toch gans zijn/haar bord leegeet,…

Die leefgroepbegeleiders, ’t is een ras apart. ’t Zijn stuk voor stuk mensen met een ongelooflijk warm hart, die onbevooroordeeld hun dag aanvangen, die “hun” kinderen telkens nieuwe kansen geven en diezelfde kinderen onvoorwaardelijk graag zien.

En daarom, lieve leefgroepbegeleiders, is dit nummer er eentje voor jullie. Ok, ’t is misschien niet jullie favoriete genre, maar de tekst is zoooooo veelzeggend. En mochten jullie even niet meer weten waarom je deze job zo graag doet en waarom je er zo goed in bent? Daarom.

 

Tags: ,

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Copyright © 2014-2022 De wereld van Arthur All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.