5

random; over mijn conditie & Runkeeper

Posted by A_nnick. on 17 juni 2016 in Random |

Ik sakker af en toe dat ik geen conditie heb. Maar met sakkeren kom je niet verder, en jezelf wentelen in zelfmedelijden is ook al geen goed idee.

Iets met koe en horens dus. Lang, heel lang geleden heb ik ooit eens de 5 km met Evi en Start to run uitgelopen. Maar echt, heel lang geleden. Wat minder lang geleden begon ik er opnieuw aan, maar om de één of andere (drog)reden, lukt het mij maar niet om ‘m volledig af te werken. Tegenwoordig loop ik zonder Evi, op mijn eigen tempo en geeft mijn lijf zelf wel aan of het nog verder kan. Chill dus.

20160616_210321

Lopen doe ik al-tijd met muziek in mijn oren. Momenteel is dat nog een mix van mijn 100 favorietjes aller tijden, maar ik moest er maar eens werk van maken om “loopmuziek” op mijn smartphone te installeren. Kwestie van een goed loopritme te vinden, dat ook. Je moet je dus zeker en vast niet inhouden als je je loopmuzieklijst met mij wil delen.

Een maand geleden ontdekte ik Runkeeper, een app die doet wat ‘ie moet. Je kan er om te beginnen heel wat verschillende activiteiten selecteren, gaande van wandelen, fietsen en lopen over roeien en zwemmen, tot skiën en snowboarden. Door middel van de locatie geeft de app weer waar je precies – in mijn geval – gelopen hebt. Niet alleen waar je gelopen hebt, kom je te weten, maar ook de precieze afstand, hoe lang je gelopen hebt, hoe lang je (gemiddeld) over 1 km doet en hoeveel calorieën je daarbij verbrand hebt. Runkeeper vertelt je ook over je persoonlijke records, zoals wanneer de langste looptijd gemeten werd, wanneer je de meeste calorieën verbrand hebt, wat de verste afstand is,…

20160616_214410

Ook fijn: bij Runkeeper kan je vriendjes maken en ook hun statistieken bekijken. En beter willen doen dan hen. Watch out, Nele, er komt een dag dat ik sneller en verder loop dan jij. :p

Over mijn conditie? Het gaat de goede kant op, al zeg ik het zelf. Gisteren liep ik voor het eerst – sinds echt heeeeel lange tijd – 5 km zonder ook maar één stukje te wandelen. Vuurwerk!  Slingers!  Taart!  Ahnee, geen taart, want van taart word je dik.

Morgen is D-day, want dan lopen Nele en ik mee met de Midzomernachtrun in Gent. Chill hoor, we gaan voor 5 kilometer, wat gelijk staat aan een rondje Watersportbaan. Gewoontjes, da’s wat ik ook dacht. Maar de FunRun zou de FunRun niet zijn moesten er geen speciallekes voorzien zijn. Op de site wordt alvast veel muziek, licht en vuur beloofd. Soon on Instagram dus. Ojaaa, en straks mag ik mijn loopnummer gaan afhalen. 9414.

Lopen dus.  Waar moet je daarvoor zijn? Kan overal, eigenlijk. Vroeger liep ik in het dorp meestal langs een baantje naast de autosnelweg, maar – eerlijk is eerlijk – da’s saai.  Nu, ik moet er ook wel bij zeggen dat ik liefst niet te ver weg van ons huis liep, want als ik niet meer kon, moest ik ook nog gans dienen trot naar huis wandelen.

Tegenwoordig ga ik regelmatig naar de Watersportbaan in Gent, maar ook het Parkbos hier in SDW heeft mijn hart gestolen. En naar het schijnt, is de afstand tussen ons huis en dat van mijn broerie ook ongeveer 5 km, dus moet ik die route ook eens in overweging nemen.

20160616_205926

Hoe zit het met jouw loopvoornemens die je ooit gemaakt hebt? En met jouw conditie? En worden we vriendjes op Runkeeper? :)

Tags: , , , , ,

5 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Copyright © 2014-2022 De wereld van Arthur All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.