10

random; over Mini en de muggen (en er valt iets te winnen!)

Posted by A_nnick. on 1 februari 2016 in Random |

Tussen al het gestudeer, gehuishoud en gesociaalgedoe door, vonden wij ein-de-lijk nog eens tijd om iets SAMEN te doen.  Samen: het lief, Arthur en ikzelf.

mini en de muggen affiche

We werden door Jekino uitgenodigd om de opening van het 28ste Jeugdfilmfestival en de bijhorende openingsfilm en tevens première van Mini en de muggen bij te wonen.  Waar dat doorging?  In Het Paleis, in Antwerpen.  Antwerpen is mij eigenlijk nogal onbekend, maar ik moet zeggen dat hetgeen ik gezien heb, mij heel hard aanstond.

Onder het motto “Liever te vroeg dan te laat”, besloten we op ruim op tijd richting Antwerpen te trekken.  Vlak voor Het Paleis stond de wekelijkse zondagsmarkt opgesteld.  Heerlijk toch, zo wat tussen die kraampjes kuieren, hier en daar een proevertje meepikken en uiteindelijk naar huis gaan met een ovenvers Turks brood en bijhorend beleg.  Over het avondeten moest ik me alvast geen zorgen meer maken.

Tijd voor de film dan.  We mochten Het Paleis binnentreden via een echte Rode Loper.  Aangezien Arthur en zijn moto (loopfiets eigenlijk, maar zeg ‘m dat maar beter niet) onafscheidelijk zijn, gingen die twee dus samen de rode loper op.

opening jeugdfilmfestival 2016 mini en de muggen het paleis

Het krioelde er van de kindertjes, fijn om te zien dat er zoveel volk op de been was om de opening van het #jeff2016 mee te maken.  Na even aangeschoven te hebben, werden de deuren geopend en konden we op zoek naar een zitplaats.  We kozen voor een plekje helemaal bovenaan in de zaal, waar we een goed overzicht hadden.  Ondertussen had ik een knap, springerig, roodharig meisje tussen die grote mensenmassa gespot.  Dat kon niet anders dan Frauke zijn.  Jahaaa, Frauke van het schilderavontuur.  Toen ze Arthur terugzag, was het eventjes onwennig, maar al snel hadden ze elkaar gevonden.

Het festival werd geopend met een speech door Warre Borgmans.  Warre!  Borgmans!  Mijnen held, echt.  Hoeveel stukken van zijn hand zou ik al niet gezien hebben??  Daarna kwam ook minister Sven Gatz zijn zegje doen, waarna het echtechtecht tijd werd voor de film.

mini en de muggen de wereld van arthur

Mini en de muggen is een Deense film van Jannik Hastrup en Flemming Quist Møller, die eerder ook al Fietsmug en Dansmug regisseerden.  De film gaat over een rondreizend circus dat door een bos trekt. Het gezelschap telt enkele fantastische artiesten: Egon de mug is een fietsende stuntman en koorddanseres Dagmar kent geen hoogtevrees. Ook Miranda en Mini reizen mee. Pestkop Miranda vindt Mini te klein, te stom, te bang… tot Mini boos wegloopt. Misnoegd sluit hij zich aan bij een bende brutale rovers. En wat er dan gebeurt?  Dat verklap ik je lekker niet!

mini en de muggen miranda en mini

Sneak peek?  Natuurlijk kan dat!

Vanaf 10 februari kan jij ‘m ook gaan bekijken in verschillende zalen in ons landje.  Waar precies, kan je hier opzoeken.

Redenen waarom je kroost (en jijzelf natuurlijk ook) deze film gezien moet hebben?

– De tekeningen.  In één woord: waaaauw!  Ook de manier waarop ze ingekleurd zijn, is gewoonweg super.  Aan deze film werd met hart en ziel gewerkt en dat uit zich zeker en vast in de beelden die op je losgelaten worden.

– De verhaallijn.  Het is er eentje die perfect begrijpbaar is voor kleuters.  Toegegeven, Arthur was er nog wat klein voor, maar hij keek zijn ogen uit naar wat er zich op het scherm afspeelde.

– De muziek.  Alweer om duimen en vingers bij af te likken.  Zowel de achtergrondmuziek als de gezongen stukjes in de film zelf.  Muziek om instant vrolijk van te worden.

Na afloop van de film was er nog een heuse kinderreceptie.  Chipjes en fruitsapjes, meer moet dat toch niet zijn?  Ohjaa, en kussens.  Kussens van Ketnet for the win!

kussengevecht mini en de muggen de wereld van arthur jeugdfilmfestival

En dan komt nu het hele leuke nieuws voor jou!  Wil jij, samen met je kroost deze prachtige vertoning met eigen ogen zien?  Dat kan, want ik mag van Jekino één duoticket wegschenken.  De voorwaarde?  Mij in de comments laten weten welke kindvriendelijke activiteit ik deze krokusvakantie zeker gedaan moet hebben.  En wie weet, mag jij binnenkort met jouw ukje naar deze prachtfilm gaan kijken.  Meedoen kan tot en met 8 februari middernacht.  De winnaar wordt op 10.02.2016 op mijn facebookpagina bekend gemaakt.  Doen!

Tags: , , , , ,

10 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Copyright © 2014-2020 De wereld van Arthur All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.