5

random; over touwtje springen

Posted by A_nnick. on 27 april 2015 in Random |

Dat mKleurpl.touwtje-springen.Indijn conditie er nogal slecht aan toe is, is geen nieuwtje.  Sinds kort ga ik terug lopen.  Jawel, terug.  Ergens in het voorjaar van 2014  had ik het plan opgevat om te beginnen met Start to run.  Die eerste twee, drie weken ging het als vanzelf: thuiskomen na de werkuren en gaan lopen.  Maar dan was er plots een plensbui die roet in het eten strooide, of we hadden bezoek.  Alleh, je weet wel: excuses om toch maar niet te moeten gaan lopen.  Waardoor het ganse plan in duigen viel.

Deze keer ben ik van plan om het wel vol te houden.  Lopen doe ik alweer op regelmatige basis, ook terug met Evy in mijn oren.  En op het voetbalveld, zodat ik niet teveel bekijks heb.  Want geloof me: met een rood hoofd en al puffen en blazen wil je mij niet tegenkomen.  Praten zou trouwens uitgesloten zijn, want er schort nog iets met mijn ademhaling.  Anyway, er wordt aan gewerkt.

Ik wil snel wat vetjes (en bijhorende centimeters) kwijt, dus besloot ik om over te gaan naar level 2.  Lopen én touwtje springen.  Wat opzoekingswerk op tinternet leerde mij dat je met touwtje springen heel wat calorietjes kan verbranden op korte tijd.  Ideaal dus voor een persoontje dat constant last heeft van chronisch tijdsgebrek  En aangezien ik deze sport zowel indoor als outdoor kan uitoefenen, heb ik geen weerexcuses meer.  Ik schakelde mijn lief in als controleur, want mezelf kennende zou ik toch wel eens een keertje durven overslaan.

Nog op tinternet: 1000 schemaatjes om aan touwspringen te doen.  Gaande van 30 days challenges, over x aantal keer springen per 30 seconden en over opbouwen per sprongen per dag.  Keuze te over dus.  Hoe ik het precies zal gaan aanpakken, weet ik nog niet.  Momenteel maak ik ’s morgens en ’s avonds 150 sprongetjes.

Ben jij een ervaringsdeskundige?  Laat gerust iets van je horen!

Tags: ,

5 Comments

 • Joyce zegt:

  Ik heb ook eens zitten denken dat dat misschien een leuke manier was om wat kilo’s te verliezen/strakker te worden, maar dan zei iemand mij dat je daar hangboobies van krijgt! En nu durf ik dus niet meer. Laat maar weten of er iets van aan is. :P

 • celine zegt:

  Al begonnen met touwtje springen? Deel je de ervaringen? Hier ook lopen met Evy in de oren en ook op rond de voetbalpiste hier bij ons, en ik ben zelfs zo erg, dat als er te veel mensen ook aan het lopen zijn, dat ik dan nog liever gewoon door de straten mijn lessen loop, dan dat ik tussen de anderen ga lopen ;) Ps de ademhaling gaat hier ook niet altijd even vlot, van een gezellige babbel tijdens het lopen zou bij mij ook geen sprake zijn :D en wat kleur betreft doe ik ook mee met jou gniffel

  • A_nnick. zegt:

   Er komt binnenkort een update ivm het touwtjespringen, Céline. Hadden we vroeger maar wat meer toerkes rond het Hulstplein gelopen eh, in de plaats van naar d’Hespe te tsjooln. :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Copyright © 2014-2019 De wereld van Arthur All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.4, from BuyNowShop.com.