2

random; over, uit, afgelopen.

Posted by A_nnick. on 3 september 2016 in Random |

Schrik niet lieve lezer, de titel van deze post heeft niets te maken met mijn relatiestatus. Daarvoor kan ik enkel het woord “uitstekend” gebruiken.

Waarover dan wel? Over de opleiding Gezinswetenschappen. Facebookvriendjes hebben het al eerder te horen gekregen, alhoewel het nog niet officieel was. Waarom ik het er dan toch op gegooid heb? Als je “Het zal geen probleem zijn” als antwoord op de vraag “Mag u al verklappen of het al dan niet ok was?” krijgt. Ik veronderstelde dat de jury daar niet op zou terugkomen.

Nu is het echt officieel dus. Deze morgen, zo tussen 6 en 10 uur zouden de resultaten online komen. Zoals je waarschijnlijk al kon vermoeden was dedie ier al van iets voor zessen de bewuste pagina aan het refreshen. Zonder resultaat. Het werd er niet beter op toen ik druppelsgewijs andere studenten hun punten zag posten. En die van mij? Die bleven maar op zich wachten. Anyway, zo rond iets voor acht was het ook mijn beurt. De langverwachte mail zat – eindelijk – in mijn mailbox. Bibberend en bevend swipete ik van de ene naar de andere pagina om uiteindelijk dit te zien:

resultaten derde jaar

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Met een 17 voor mijn eindproef?! Eerlijk? Ik wist best wel dat het ok zou gaan zijn, maar dat ik effectief een 17 op mijn puntenblad te zien zou krijgen? Dat niet. Dat ik Heel. Aangenaam. Verrast ben, mag dus geen twijfel lijden. Ik ben geslaagd voor de derde opleidingsfase en heb dus bijgevolg het diploma “Bachelor in de Gezinswetenschappen” op zak. Yes! Dat dit mij gelukt is, is in de eerste plaats aan mezelf te danken, daar moet niet onozel over gedaan worden. Maar ook enkele andere mensen verdienen een spreekwoordelijk bloemetje:

Mijn lief, met stip op één. Om mij de kans te geven om de opleiding aan te vatten met een amper zes maand oude uk. Om er iedere zaterdag voor de gasten te zijn terwijl ik in de les zat en pizza/durum ging eten over de middag. Om te luisteren naar mijn verzuchtingen. Om mij moed in te spreken. Om mijn lief te zijn.
Mijn higvriendjes. Omdat zij als geen ander snappen wat voor dingen we verwezenlijkt hebben. Omdat ze – samen met mij – gevloekt, gehuild en vooral gelachen hebben. Omdat ik weet dat het afgestudeerd zijn geen einde van onze vriendschap betekent.
Mijn familie en vrienden. Omdat ze schouderklopjes bleven uitdelen, over and over again. Omdat ze mijn familie en vrienden zijn.
En tot slot aan al diegene die zich niet in bovenstaande categorieën terugvinden, maar mij duimkes en motiverende woorden stuurden.
Dikke merci. Echt.

’t Is een beetje een dubbel gevoel, zo weten dat het nu echt wel afgelopen is. Natuurlijk ben ik zotkotent dat ik op zaterdag niet op een ontieglijk vroeg uur uit mijn bed moet. En natuurlijk stoort het mij niet dat ik nu op vrijdagavond een uitje kan plannen zonder dat het stemmetje in mijn hoofd fluistert dat ik morgen wel fris en monter in de les moet zitten. Vanzelfsprekend vind ik het fijn dat mijn weekend nu weer twee volle dagen telt. Langs de andere kant: ik ga mijn higvriendjes missen. Gigantisch hard. Uren brachten we samen door: op de trein, in de (soms veel te koude) aula’s, op een terrasje met een durum in de hand, in de pizzeria,… Het zal raar doen om mij zaterdag gewoon te kunnen omdraaien om nog even verder te soezen. Alleh, volgende zaterdag dan toch, want vandaag werd ik op school verwacht om te speeddaten met eventuele nieuwe studenten. Mocht jij trouwens zin hebben om de opleiding te starten, niet twijfelen, gewoon doen!

Stiekem heb ik nog altijd zin om verder te studeren. Wat precies, dat weet ik nog niet echt. Wel is het zo dat ik aankomende woensdag naar een infosessie over de SLO in Gent ga. Eftjes mijn oor te luisteren leggen, kan geen kwaad…

En vanavond doen we van gezinnigheid. Wij vijf, onze voetjes onder tafel, af en toe richting buffet wandelen en vooral: genieten.

Wat zijn jouw weekendplannen?

Tags: , , ,

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Copyright © 2014-2022 De wereld van Arthur All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.