6

random; wat vertel je een kind over een dag als vandaag

Posted by A_nnick. on 22 maart 2016 in Random |

22 maart 2016.  Een zwarte gitzwarte dag in de geschiedenis van ons Belgenlandje.  Ik hoef je waarschijnlijk niet te vertellen waarom.  TV, radio, social media,…  je kan er niet naast kijken.

Maar wat vertel je een kind over een dag als vandaag?  Tips & tricks ftw.

– Hou rekening met de leeftijd van je kind.  Een kind van 10 jaar zal informatie op een andere manier verwerken dan een kind van 3 jaar.  Over het algemeen wordt aangenomen dat je kinderen tot zes jaar best afschermt van beelden en informatie. Vanaf de leeftijd van zes jaar komen kinderen er sowieso mee in contact via de school.  Onderstaande tips kunnen helpen.

– Blijf zelf rustig.  Als je als ouder angstig bent, dan neemt je kind dat automatisch over.

– Laat je kind zelf aan het woord.  Het is van groot belang dat kinderen kunnen uiten wat ze gehoord en gezien hebben.  Aansluitend hierop:

– Laat je kind vertellen wat x met hen doet.  Kinderen moeten kunnen verwoorden welk gevoel x bij hen oproept.  Speel hier als ouder/leerkracht/… op in.

– Wees eerlijk in wat je je kinderen vertelt.  Als jij het zus vertelt, en ze horen het morgen van hun leerkracht zo, heb je alleen maar verloren.

EDIT: Op de site van Karrewiet (jeugdjournaal van Ketnet) vind je de feiten op “kinderniveau”.  Daarnaast wordt er om halfvijf een extra uitzending van Karrewiet uitgezonden.

En verder?  Kan ik alleen maar zeggen dat ik intriest ben dat we in zo’n wereld leven.  Mijn hart gaat uit naar alle slachtoffers, familie en vrienden van slachtoffers en allen die van ver of dichtbij met deze vreselijke gebeurtenissen in aanraking gekomen zijn.

manneken peace

Tags:

6 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Copyright © 2014-2020 De wereld van Arthur All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.