3

Waanzinnige Woensdag #1

Posted by A_nnick. on 24 februari 2016 in Waanzinnige Woensdag |

Drie jaar is hij ondertussen.  Drie jaar en 10 dagen om precies te zijn. En sinds een viertal maand zit hij regelmatig in onze spelletjeskast te snuisteren.  Echt, een kast boordevol spelletjes, je houdt het niet voor mogelijk.  Dat heb je dan, met een grote broer en zus die je voorgegaan zijn.

Eén van de favorietjes van dit moment is Mikado.
mikado

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een heerlijk spel, mooi in al zijn eenvoud.  Hoe het gaat?

Je monteert de toren (easypeasy) en stopt alle stokjes in het vergiet. Daarna doe je er alle knikkers in en het spel kan beginnen.

De bedoeling van het spel is om zo weinig mogelijk knikkers te laten vallen terwijl je de stokjes uit het vergiet trekt.  Onzen Arthur kennende, is dat voor hem natuurlijk het allerleukste als er heel veel knikkers vallen.  Hij gaat dus nog een beetje aan het doel van het spel voorbij, maar hey, plezier heeft hij alvast wel.

Er bestaan ook nog een paar varianten, waaronder eentje met de gouden knikker.  Geen nood, ze worden allemaal goed uitgelegd in het boekje dat in de speldoos terug te vinden is.

Leuk:

– Het spel duurt niet overdreven lang.  Best ok, als je de attention span van driejarigen in gedachten houdt.

– Hilariteit troef, als je dit met je uk(jes) gaat spelen!

– Kwalitatief materiaal dat tegen een stootje kan.

Minder leuk:

– Als je de toren – zoals hier het geval is – al ettelijke keren uit elkaar gehaald hebt (wat wel nodig is om alles terug op te bergen), houdt het geheel wat minder goed samen.  Maar zoals ik al zei: er zijn er al twee die dit spel al tot vervelens toe gespeeld hebben.

Wat er mij nog opviel, was dat er als leeftijdsindicatie vanaf 5 jaar op de speldoos aangegeven staat.  Hoef je in dit specifieke geval geen rekening mee te houden hoor, ukkies van drie kunnen hier ook al mee omgaan.

Wat jij van deze rubriek mag verwachten?  Ik hoop met regelmaat van de klok (stiekem iedere week, maar da’s waarschijnlijk een utopie) een waanzinnig peuter/kleuterding op jullie los te kunnen laten. Waanzinnige Woensdag dus.

Wil je in dit rubriekje een artikel van jouw hand zien staan?  Of heb je een reuze-idee wat Arthur en ik zeker uitgeprobeerd moeten hebben? Laat het me gerust weten!

Tags: ,

3 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Copyright © 2014-2022 De wereld van Arthur All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.