5

Waanzinnige Woensdag #7

Posted by A_nnick. on 16 juni 2016 in Waanzinnige Woensdag |

Mijn examens zijn achter de rug, wat dus impliceert dat ik Arthur op woensdag op school kan afhalen als de school uit is. Hij is al verschillende keren meegegaan met zijn vriendje Odiel, maar gisteren koos ik er voor om ‘m dicht bij mij te hebben.

Ik moest in de voormiddag toch in Merelbeke zijn, en Merelbeke link ik automatisch met de A.C.Tion.  Ahjaa, want zo zeggen wij dat toch, Esther? :) Duizend en één geriefje aan duizend en één kleine prijsjes. Ik kocht twee schilderdoeken, 4 pullen verf en 10 penselen. En dat allemaal voor de niet zo ronde som van 11.84 eurootjes. Geef toe, daarvoor kan je niet sukkelen, toch?

Arthur was al aan het trappelen van ongeduld, maar aangezien hij er nogal moetjes uitzag, besloot ik om ‘m eerst een dutje te laten doen. Dik tegen zijn zin, ma bon. Moeders wil is wet enal…

Zoals altijd – ahum – is de tafel vooraleer we beginnen met knutselen (bijna) één uit de boekskes. Alhoewel ik op voorhand al wist dat dit niet lang zo zou blijven, vond ik het toch fijn om alles zo “gestyled” te hebben. Ahum.

IMG_20160615_150929.1

Arthur moest en zou iets schilderen voor “zijn” juf Sofie. Steekezot is hij van haar. Wat zich vertaalt in het geven van een zoen en/of een knuffel als de school gedaan is tot zinnen als “Mama, juf Sofie mag bij ons slapen eh, vandaag?”. Ik kan ‘m geen ongelijk geven: zijn juf Sofie is de allerliefste. Alleh, de allerliefste juf dan toch. Zijn mama is de allerliefste tout court.

Schilderen voor juf Sofie dus. Rekening houdend met zijn attention span van 10 minuten, hooguit een kwartier, werd het tijd om eraan te beginnen. We kliederden er op los, met penselen en wattenstaafjes en vooral: met onze vingers. Superfijn om verf aan je vingertoppen te smeren en die dan boven het doek uit te schudden. Klopt, het was leuk geweest om ook daar een foto van te hebben, maar aangezien ik ook last had van verfvingers, was dit onmogelijk.

20160615_160610.1

Na een tiental minuten (told you!) kreeg meneertje er genoeg van en werd het hoog tijd om iets anders te gaan doen. En mama? Die kon beginnen opruimen. Note to self? In ’t vervolg gazettepapier op tafel leggen, dan moet je niet zo hard schrobben om alle verf weg te krijgen…

Dat “iets anders” werd rusten. In de zetel. Wat totaaaal niet van zijn gewoonte is. Toen ik bij ‘m kwam, voelde hij ook warmer aan. De thermometer gaf mij gelijk. Koortsigheid. ’t Patatje. Blijkbaar was zijn nachtrust wel goud waard, want deze ochtend was hij rond halfzes al een opruimlied aan het kwelen. Jahaaa, zo gaat dat dan met van die actieve kinders20160615_175144

Ojaaa, benieuwd naar het resultaat?  Tadaaaaaa!

20160616_075738.1

Wat doe jij op woensdagnamiddag met jouw uk(kies)?

Tags: ,

5 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Copyright © 2014-2022 De wereld van Arthur All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.